На 27-я ден от антиправителствените протести палатковите лагери в София

...
На 27-я ден от антиправителствените протести палатковите лагери в София
Коментари Харесай

27-ми ден на протест: Трите блокади в София остават, тези във Варна и на пътя Ст. Загора-Хасково - също


На 27-я ден от антиправителствените митинги палатковите лагери в София остават. Движението в центъра на столицата остава блокирано на три основни места - Орлов мост, кръстовището при Софийския университет и при бул. " Цар Освободител ", оповестява Българска национална телевизия.

Увеличават се хората, които обявяват гладна стачка - през днешния ден те към този момент са петима. Заявяват, че няма да ядат и да пият вода, до момента в който не се изпълнят настояванията им. А те са - оставка на премиера и основния прокурор и предварителни парламентарни избори.

Заради блокадата на кръстовищата 15 линии на градския превоз се движат с изменен маршрут.

Към 18.00 часа ситуацията е спокойна. Очаква се след 19.00 часа да стартира митингът, а след 21.00 часа - обичайното шествие в центъра на града.

А междувременно сред митинги ращите се появи концепция - да предложат на столичните управляващи целият бул. " Цар Освободител " да бъде преименуван на улица " Протестна ", а площадът пред Ректората да се назовава " Майка България ".

Твърдят, че това тяхно искане е по-скоро алегорично и задачата му е да подсети, че няма да махнат " Орловия град ", до момента в който настояванията на митинга не се изпълнят.

Продължава блокадата и пред Община Варна, която стартира нощес. Протестиращите са безапелационни, че ще останат в палатковия лагер, ситуиран на кръстовището пред постройката на общинската администрация.

Те упорстват за оставката на държавното управление и на основния прокурор Иван Гешев. Искат още смяна на системата и ръководство от партии, които до момента не са били във властта. Градският превоз в града, поради блокадата е с изменени направления.

Пети ден продължава и блокадата на пътя Стара Загора - Хасково. Протестиращите упорстват да бъдат пропуснати от полицията до детелината на автомагистрала " Тракия " и настояват, че са блокирани от органите на реда. От полицията споделиха, че го вършат за сигурност.

Днес недоволните жители изпратиха отворено писмо, в което упорстват кметът на община Стара Загора да изиска отдръпване на служителите на реда и чакат от него да пристъпи към незабавни дейности.
И довечера митингът продължава, а участниците в него обявиха безапелационното си желание, че и тази нощ ще останат на пътя в спонтанния палатков лагер.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР