На 27 септември теглят жребия за номера на бюлетинитеНа местните

...
На 27 септември теглят жребия за номера на бюлетинитеНа местните
Коментари Харесай

Избираме 5053 общински съветници на местните избори

На 27 септември теглят жребия за номера на бюлетините

На локалните избори на 29 октомври ще избираме 5053 общински съветници, разгласи на брифинг  заместник-председателят и представител на Централната изборна комисия (ЦИК) Росица Матева.

Тя уточни, че на 27 септември ще бъде изтеглен жребият за следващите номера на партиите и обединенията в бюлетината, предава.

Номерата на локалните обединения и самостоятелни претенденти следват номерата на партиите и обединенията, според поредността на регистриране на заявките в регистъра на общинските изборни комисии (ОИК), добави Матева. Тя напомни, че крайният период за регистрация на претендентите за присъединяване във вота е до 26 септември.

До 23 септември записаните в ЦИК обединения, могат да вършат промени в състава и наименованието си, а локалните такива в ОИК, сподели Матева.
Тя означи, че на страницата на ЦИК към този момент попадат описите с имената на жителите, подписали се в поддръжка на политическите обединения. Тя прикани, в случай че има гласоподаватели, които попадат, само че не са се подписали, да насочат сигналите си към Комисията за отбрана на персоналните данни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР