На 27 септември тази година Саудитска Арабия пусна нов визов

...
На 27 септември тази година Саудитска Арабия пусна нов визов
Коментари Харесай

Без алкохол, без близост: Условията за туристи в Саудитска Арабия

На 27 септември тази година Саудитска Арабия пусна нов визов режим, посредством който туристите могат да преглеждат страната в продължение на 90 дни. От кралството споделят, че това решение е историческо и цели да увеличи задграничните и локалните гости до 100 млн. на година до 2030 година

Страната е цялостна със забележителности, като 5 от тях попадат под отбраната на ЮНЕСКО, в това число заливите на Червено море и планината Асир. Гражданите на 49 страни като Съединени американски щати, Канада, по-голямата част от Европа и Австралия и други могат да аплайват за онлайн електронна виза или виза на идване.

Желаещите обаче би трябвало да съблюдават няколко строги правила, когато посещават Саудитска Арабия. Дни преди да пусне новия визов режим, държавното управление одобри нови 19 закона, при нарушаването на които може да ви костват санкция от 1600 $ или даже затвор.

Ето нещата, които би трябвало да знаете, в случай че смятате да посетите страната.

Без придвижването „ Даб “

То оказва се през 2017 година и се показва в това човек да приближава главата към лакътя си по време на танц. Правителството в Саудитска Арабия обаче не разрешава придвижването, защото го свързва с потреблението на опиати.

Законът е толкоз недопечен, че когато саудитски водещ е бил сниман да „ дабва “ по време на музикален фестивал, той е задържан и даже уволнен от работа.

Без къси гащи

Колкото и да е горещо в страната, мъжете няма да имат опция да носят къси гащи. Новият закон за уместно облекло ги поучава да се обличат обичайно и консервативно. Макар последователно Саудитска Арабия да върви към повече независимост, обвързвана с облеклото, към момента не би трябвало да се разголвате прекалено много.

Наскоро локалните дами получиха правото да не носят дълги облекла, наречени абая. Те, както и туристките обаче към момента би трябвало да покриват рамената и колената си на обществени места.

Без алкохол

Забравете за каквито и да било коктейли до момента в който се разхождате из Саудитска Арабия. Там алкохолът е изцяло неразрешен, а нарушителите ги грозят съществени санкции. Може да бъдете санкционирани, затворени или депортирани.

Ако мислите да си наваксате по време на полета до страната, не бързайте. Ако управляващите на летището ви заловен в нетрезво положение, също могат да ви арестуват и даже да не ви позволен до влизане в страната.

Не се предреждайте и не слушайте мощна музика

Според новите закони, всеки би трябвало да си изчака реда на опашката. Ще бъдете санкционирани 14 $, в случай че се опитате да минете по-напред.

Също по този начин би трябвало да внимавате с децибелите на музиката. Особено значимо е да не слушате високо обичаните си песни по време на 20-минутната молитва, която се случва всеки ден по пет пъти. Ако бъдете хванати, че пускате високо музика, може да се сдобиете с санкция, която е в друг размер за времето, когато има молитва и тогава, когато няма.

Без проявление на непосредственост и внимавайте със фотосите

Дори да сте на сантиментална почивка с обичания, няма да имате опция да вървите ръка за ръка по улиците на Саудитска Арабия. Новият закон за благоприлично държание не разрешава каквато и да било гласност на непосредственост сред двама души. Глобите за изложение на любовта могат да доближат до 800 $.

Също по този начин нямате право да снимате различен човек без нейното или неговото разрешение. Забранява се и снимането на държавни здания, от позиция на сигурност. Глобите стигат до 266 $ или това е близо 1000 риала.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР