На 27 октомври в Домът на Европа“ в София ще

...
На 27 октомври в Домът на Европа“ в София ще
Коментари Харесай

Седмо издание на конференцията DigitalKidZ

На 27 октомври в „ Домът на Европа “ в София ще се организира седмото издание на националната конференция DigitalKidZ с изключителната поддръжка на Европейската комисия, Министерство на образованието и науката, Регионален инспекторат София и под патронажа на еврокомисаря по цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел. Основната тематика на конференцията са уменията на 21 век и промяна на актуалното обучение, като в нея са включени лекциите: „ Как да изградиш учебното заведение на бъдещето “, „ Новите методологии за преподаване в клас “, „ Компетенциите на 21 век и по какъв начин те трансформират учебното заведение “.

Конференцията ще бъде открита от комисар Мария Габриел, а специфичен посетител от Англия – Антъни Дейвид Кинг, ще разяснява нововъведенията в образованието и какви са международните трендове. Антъни Дейвид Кинг е номиниран за „ Предприемач на годината “  за плановете на Anthony David King Ventures, чиято задача е да основават и поддържат стратегии за започващи бизнесмени и компании по целия свят посредством гражданска война в потребителското прекарване. През 2005 година Антъни е зает да създаде новаторски стратегии за повече от 100 учебни заведения в страната и държавното управление на Англия. През 2011 година започва Anthony David King Ventures, с цел да поддържа започващите компании. Тринадесет години по-късно, работата му обгръща 12 стратегии, интегрирани допълнително от 200 учебни заведения и 350 компании в 21 града, по които работят всекидневно хиляди хора. В София Кинг ще показа практики за какво нововъведенията и образованието са „ най-хубави другари “.

Председателят на Фондация „ Дигиталните деца “ (DigitalKidZ) – Ивелина Атанасова, и уредник на конференцията, ще продължи тематиката на английския си сътрудник, като приказва за нужния инструментариум за цифрова промяна на образованието в България. С нейния екип са създали план, неповторим освен за България, само че за Централна, Източна и Западна Европа. Става въпрос за нов вид образователна методология и прилежащи й микропроцесорни платки (т.е. това е образователен инструментариум), които поддържат проучването на цифрова просветеност и програмиране у децата, подобаващи от 1 до 12 клас. Създадени и създадени в България, платките вървят в комплект с просветителни планове, които поддържат мултидисциплинарните връзки, а в едно с нужните образования и методология за преподаване, поддържат българските учители да трансформират своите класни стаи още от идната образователна година. Във връзка с работата и плановете, които сътвори през последните няколко години Фондация „ Дигиталните деца “ (DigitalKidZ) е класирана в топ 5 на просветителните нововъведения в Европа.

„ Цифровите технологии трансформират метода ни да работим, да учим и да живеем. Те се развиват извънредно бурно и по тази причина сме длъжни да ускорим ритъма “, безапелационна е Мария Габриел. Тя припомня, че софтуерното развиване е приоритет на Европейската комисия. Едно от огромните провокации обаче е равнището на цифровите познания и умения, които съгласно нея са в някаква степен даже с по-голямо значение. Плашеща е статистиката, че все още 80 млн. от европейците въобще не са употребявали интернет. Междувременно едвам 37% от дейната трудова мощ в Европа има съществени цифрови умения, което също стряска на фона на прогнозата, че след 2020 година 90% от работните места ще изискват такива базови умения. „ Каквито и невероятни законодателни оферти да създадем, каквито и прелестни финансови принадлежности да създадем, в случай че хората не са готови за цифровия преход и за новите действителности на цифровата стопанска система, няма да успеем да реализираме позитивни резултати “, заключи българският еврокомисар и патрон на конференцията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР