На 27 ноември в Констанца, Румъния, се представят основните цели

...
На 27 ноември в Констанца, Румъния, се представят основните цели
Коментари Харесай

Експерти ще решават транспортната безопасност по река Дунав

На 27 ноември в Констанца, Румъния, се показват главните цели на план „ Повишаване на транспортната сигурност в общия българо-румънски сектор на река Дунав, посредством възстановяване реакцията при бедствени обстановки чрез трансгранично съдействие “.
Водещ сътрудник в взаимната самодейност на прилежащите страни е Изпълнителна организация „ Морска администрация “. Договорът за осъществяване бе подписан на 14 септември 2018 година в Кълъраш, Румъния и е с тригодишна дълготрайност.
Основната цел на амбициозния план Danube Safety Net е да увеличи равнището на транспортната сигурност по протежението на общия българо-румънски сектор от река Дунав. За осъществяването на плана ще бъдат основани Аварийно-спасителни центрове в Русе, Лом и Турну Мъгуреле. В допълнение ще бъде създаден взаимен План за деяние в рутинни и изключителни обстановки, застрашаващи транспортната сигурност в общия българо-румънски сектор на река Дунав, както и ще бъде основана Обща осведомителна система за реагиране при изключителни обстановки и ще бъдат доставени многоцелеви несамоходни плавателни средства за потребностите на способените органи, ангажирани в битката с бедствия и повреди по граничната водна артерия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР