На 27 ноември 2017 г. САЩ се събудиха с вълнуващата

...
На 27 ноември 2017 г. САЩ се събудиха с вълнуващата
Коментари Харесай

Хенри VIII обезглавил един от предците на Меган Маркъл

На 27 ноември 2017 година Съединени американски щати се разсъниха с вълнуващата вест, че американската актриса Меган Маркъл е сгодена за английския принц Хари Уелски.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ ПЪРВАТА ПУБЛИЧНА ИЗЯВА НА МЕГАН МАЛКЪЛ И ПРИНЦ ХАРИ

Но не всеки беше удовлетворен от избора на принца. Когато от дворецът Кенсингтън оповестиха публично годежа, консервативното английско издание The Spectator разгласява публикация, в която Маркъл беше избрана като „ несъответствуваща “ за внука на кралица Елизабет II, тъй като е разведена. Списанието отбелязва:

„ Преди 70 години Мегън Маркъл щеше да бъде от дамите, които принцът би избрал за любовници, а не за брачна половинка “ .

Официално: Принц Хари и Меган Маркъл са сгодени

Сайтът History.com дефинира това като много необичайно, като се има поради, че крал Хенри VIII, утвърдил англиканската черква, единствено с цел да „ анулира “ 24-годишния си брак с Катерина Арагонска. Това обаче не е единстеният паралел сред Хенри VIII и годеницата на принц Хари, защото съгласно „ Телеграф “ (The Telegraph) Хенри VIII е обезглавил един от предците на Меган Маркъл.
 Меган Маркъл и принц Хари Меган Маркъл и принц Хари
Английският вестник се базира на „ австралийския преподавател и фен историка “ Майкъл Рийд, който изучавал предшествениците на английското кралско семейство. Според него Меган е родственик на лорд Хъси, първият барон Хъси на Слийфорд. Той си спечелил рицарско звание по време на протеста в Корниш през 1497 година 40 години по-късно обаче, откакто не съумял да потуши различен протест, Хенри VIII му лишил земите, благосъстоянието и... главата.

Родословното дърво на Меган Маркъл е обект на интерес от страна на откривателите от предходната година .

Тя е с майка афроамериканка и татко евреин, а връзката с лорд Хеси е от страна на татко ѝ Томас Маркъл. Той е издънка на рода на капитан Кристофър Хеси, пра-пра-пра внук на лорд Хеси и един от британските колонизатори, създател на Нанъкет. Според „ Телеграф “ Меган Маркъл и принц Хари са далечни братовчеди – свързващото звено е сър Ралф Боус, който е предходник на кралицата-майка Елизабет – прабаба на Хари. От страна на майка си Меган е потомка на африкански плебеи. Пра-пра-прабаба ѝ е работела в ферма в Джорджия.

Британската корона има своя връзка с американското иго. Страната основала американски рабски колонии и в миналото доминирала в интернационалната търговия с плебеи. Кралица Елизабет II и до момента отхвърля да се извини за ролята на Англия в търговията с плебеи, принц Хари също не е коментирал въпроса. Той обаче може още веднъж да се появи на дневен ред, когато потомък на плебеи стане част от кралското семейство.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още забавни вести последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР