На 27 май с изпити по немски и по испански

...
На 27 май с изпити по немски и по испански
Коментари Харесай

С изпити по немски и испански започва втората кандидатстудентска сесия в СУ


На 27 май с изпити по немски и по испански език стартира втората кандидатстудентска сесия за образователната 2018/2019 година на Софийския университет „ Св. Климент Охридски”.

Кандидатстудентският изпит по немски език е писмен с дълготрайност четири часа. Състои се от тест (А и Б), с които се ревизират лексическите и граматическите знания; текст за четене с разбиране; съчинение, обвързвано тематично с текста за четене с схващане (дължина 200-220 думи); превод от немски на български език (около 1500 знака).

Конкурсният изпит по испански език се организира в границите на проучвания в междинното общообразователно учебно заведение лексико-граматичен материал, уголемен до дейното притежаване на към 8000 думи и изрази, което допуска спомагателни независими занимания и четене на истинска литература.

Целта на изпита е да се ревизират езиковите познания и умения на кандидат-студентите. Изпитът се състои от следните детайли: схващане при четене, лексикални и граматични задания към текста за схващане, текст с пропуснати думи, граматични извършения и съчинение. Максималният брой точки е 100. Времетраенето на изпита е към 120 минути.novinite.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР