На 27 май от 11:00 часа на площад България пред

...
На 27 май от 11:00 часа на площад България пред
Коментари Харесай

Петър Курумбашев е един от организаторите на Дни на водородните технологии пред НДК

На 27 май от 11:00 часа на площад „ България ” пред НДК (от страната на площад „ Баба Неделя ”) поданици и посетители на София ще могат да тестват два водородни автомобила (Toyota & Hyundai), да прегледат зарядна станция за водород, както и да прегледат два водородни автомобила, направени от студенти в Техническия университет в София и Русенския университет.
Обучаващи от учебен център " Технократи " (технологичен учебен център за деца и младежи) ще срещнат деца и възрастни с бъдещето, което носят възобновимите енергийни източници посредством забавни и на практика опити, включващи слънце, вятър и вода. Фокусът ще бъде върху разделянето на водата на съставните ѝ водород и О2 и задвижването на мини автомобил посредством водород. Обучаващите ще направляват децата, като изясняват всеки детайл от процеса и ще ги предизвикват сами да опитват. Едновременно с практиката, децата ще добият и скъпи теоретични знания по въпросите на зелената сила и бъдещето на международната стопанска система и енергетика.

Участие в откриването на 27 май от 11:00 часа ще вземат Петър Курумбашев, член на Европейския парламент, Барт Биебуйк, изпълнителен шеф на Съвместното дружество „ Горивни кафези и водород " (публично-частно партньорство сред Европейската комисия, европейската индустрия и европейската научноизследователска общност), Ангел Попов, заместник-министър на превоза, осведомителните технологии и известията, проф. Евелина Славчева, шеф на ИЕЕС – Българска академия на науките, проф. Костадин Костадинов от Министерство на образованието и науката.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР