На 27 март във всички 20 манастира на Света гора,

...
На 27 март във всички 20 манастира на Света гора,
Коментари Харесай

Послание от Света гора: Всички православни християни тази вечер да поставят кръст на входните врати на домовете си

 На 27 март във всички 20 манастира на Света гора, както и във всички скитове и килии на полуострова, където живеят монаси, бе отслужено всенощно бдение в чест на Пресвета Богородица, с което монасите насочиха обща молитва за освобождение от болестта, обхванала целия свят. След бденията, които са приключили със Златоустова св. литургия рано в събота, монасите са създали литии с чудотворни икони и св. мощи, които се пазят в обособените манастири и скитове.

" Всички православни християни да слагат кръстове или да помажат с елей или маслиново олио на кръст входните порти на домовете си " - е било посланието на Божията майка, обещано на монасите от бдението, научи Plovdiv24.bg от собствен източник в Православната черква.

Тази всеобща молитва се организира по единомислещото решение на управлението на Света гора – Свещения Кинотис, който се състои от пълномощните представители на двадесетте манастира. Предната седмица зографското приятелство по собствен почин организира всенощно бдение в петък против събота, като монасите се помолиха за избавлението от болестта на всички и изключително на българския народ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР