На 27-и март 1885 година – моряшката блуза (или така

...
На 27-и март 1885 година – моряшката блуза (или така
Коментари Харесай

Рожденият ден на моряшката фанелка

На 27-и март 1885 година – моряшката блуза (или по този начин наречената Brenton shirt) става публично облекло във френската флота. 
 Едва ли има друга фешън наклонност в света, която да си има рожден ден. Впрочем, надали има и друга, която да е по този начин дълголетна и настояща, потомство след потомство, интерпретирана и за мъже и за дами и присъстваща в дрешника на всяка от нас.
 Цветовете на моряшките униформи били класическите – бяло и тъмно-синьо. Броят на райетата бил тъкмо избран – 21, колкото били на брой военните победи на Наполеон. Причината да се избере този десен на черти била, че по този начин моряците по-лесно се забелязвали на палубата.
 Това е към този момент история, а в някаква степен и легенда. Безспорно е единствено това, че моряшките блузи станали част от всекидневния дрешник – красиви, практични, комфортни.
 Най-известният дизайнер, който основал моряшки блузи за дами и ги наложил на пазара е, несъмнено, Жан Пол Готие. Този десен е по този начин обвързван с него, че участва във всичките му творения – мебелите, които основава, интериора на бутиците му, опаковките на парфюмите. 
 Вече има безпределно многообразие от облекла на райета – оферират ги всички дизайнери и фешън марки. Само въпрос на усет и избор е какъв брой да са необятни райетата, какъв цвят и каква кройка да е дрехата – дали класическата и безконечна памучна блуза или публична пола, рокля, сако, манто… Едно е несъмнено – тези облекла отиват на всички и в никакъв случай няма да излязат от мода, тъй че, в случай че желаете да инвестирате в нещо, което да носите дълго време – това е правилният избор.  










Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР