На 27 февруари Владимир Путин неочаквано обяви, че привежда в

...
На 27 февруари Владимир Путин неочаквано обяви, че привежда в
Коментари Харесай

Ето я Цар Бомбата на Путин, която може да унищожи 4 млн. души

На 27 февруари Владимир Путин ненадейно разгласи, че привежда в бойна подготвеност нуклеарния боеприпас на Руската федерация. Държавният глава уточни тогава, че стъпката му е предизвикана от враждебните дейности на НАТО по отношение на страната му.

Сред нуклеарния боеприпас на Русия изключително обезпокоително усещане прави така наречен Цар Бомба, чиято

унищожителна мощ е 3800 пъти по-мощна от атомната бомба, която избухва в Хирошима през 1945 година

Първият тест с нея е сбъднат от някогашния Съветски съюз на 30 октомври 1961 година Ефектът от гърмежа ѝ може да се усети на разстояние от 1000 км, облакът ѝ да доближи до 64 км височина, а диаметърът ѝ да обхване 100 км.

Бомбата има тристепенна конструкция. Първата степен е атомна бомба с мощ 1,5 мегатона, която служи за взривател на втората степен. Втората степен е атомна бомба с мощ 50 мегатона. Атомната и водородната бомби са сложени в третата степен – облицовка от уран 238. Взривяването на втората степен води до термоядрен гърмеж и основаването на бързи неутрони, които, бомбардирайки урановите ядра, провокират разпада им и нова атомна детонация. Добавянето на устойчивия уран 238 покачва мощността на гърмежа до 5 пъти и усилва радиацията до 10 пъти.

Осъщественият през 1961 година опит е бил с бомба от мощ 50 мегатона, дължина от към 8 м и с тегло от 27 т. Според наблюдаващи обаче Русия, при възможна опасност, е подготвена да изпита същата тази бомба, само че с надалеч по-разрушителната мощ от 100 мегатона.

Според специалисти, в случай че Путин пусне 100-мегатонова Цар Бомба над Мадрид, да вземем за пример, радиацията ѝ ще доближи до Андора, Франция и Германия, а жертвите ще надвишават 4 млн. души.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР