На 27 февруари в зала 2 на „Канев център“ се

...
На 27 февруари в зала 2 на „Канев център“ се
Коментари Харесай

Община Русе е отличник в усвояването на европейски средства по оперативните програми

На 27 февруари в зала 2 на „ Канев център “ се организира цивилен разговор на тематика „ Европа в нашия дом “. В срещата участваха градоначалникът Пламен Стоилов, неговият заместител по европейското развиване доктор Страхил Карапчански, както и евродепутатът от групата ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков и Пламен Нунев - регионален координатор и народен представител от ГЕРБ, общински съветници, кметове на общини и кметове на кметства от Русенска област. Гост на гражданския разговор бе Николай Нанков – заместник-министър на районното развиване и благоустройството.
Преди полемиката в спонтанна среща с публицисти Николай Нанков заявява, че до края на 2019 година ще завърши цялостната рехабилитация на пътя Русе – Бяла. „ Трасето ще служи за опция на бъдещата автомагистрала Русе – Велико Търново. Трета тъжба има за построяването, само че тя е правно неприемлива, само че въпреки всичко забавя оповестяването на публичните поръчки за построяването на трасето. Положителното е, че има държавно финансиране за строителството “, сподели той.
Фаворит за градежа на Дунав мост-3 е Русе, само че се изчаква и решението на румънската страна. По тематиката за Дунав мост-1, зам.-министърът изясни, че към този момент е предоставено планиране за рехабилитация на българската част от оборудването, с цел да не се получат проблеми с нови дупки в асфалта. По-късно на полемиката Нанков увери присъстващите, че следва избор на реализатор на строително-монтажните работи и на строителния контрол за Автомагистрала „ Русе-Велико Търново “ и също, че Северна България е основна в идващия програмен интервал. Той означи, че Общината е отличен бенефициент по Оперативните стратегии.
„ Аз съм обикалял страната от Дуранкулак до Петрич и от Брегово до Малко Търново, само че Русе е невиждан пример и най-хубав образец за сполучливо осъществени европейски планове “, означи евродепутатът Андрей Новаков.
На гражданския разговор стана ясно, че Министерството на районното развиване и благоустройството ще обезпечи средства в размер на близо 650 хиляди лева, които ще подкрепят дейностите за отводняването на проблематичния сектор при поройни дъждове в Русе - ЖП подлеза на бул. „ Липник “, в сектора от ул. „ Дебър “ до ул. „ Мъглиж “. „ Тази поддръжка е извънредно основна за сектора, защото ще обезпечи нужната основа за плана с европейско финансиране, посредством който следва да рехабилитираме напълно булеварда “, съобщи Стоилов.
Тема на диалог беше и извоюваният от ВиК план за над 111 млн. по Оперативна стратегия „ Околна среда " 2014-2020 година за построяването на съвременна канализационна система в кварталите „ Средна кула “ и „ Долапите “, като с това ще се позволи дълготраен проблем за жителите в двата русенски квартала. Освен този приоритет, са планувани още замяна на водопроводи, ситуирани на 47 улици в централната градска част, като ремонтите е планувано да стартират най-късно доникъде на 2019 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР