На 27 август в град Ордос, Вътрешна Монголия, бе закрит

...
На 27 август в град Ордос, Вътрешна Монголия, бе закрит
Коментари Харесай

В Ордос бе закрит Деветият международен форум за пустинята Кубучи

На 27 август в град Ордос, Вътрешна Монголия, бе закрит Деветият интернационален конгрес за пустинята Кубучи. На него бе извършен просторен продан и задълбочени полемики свързани с научните проучвания и технологиите за битка с опустиняването и реализиран необятен консенсус.

Според участниците опустиняването е главен световен екологичен проблем, който визира оцеляването, развиването, здравето и сигурността на хората. Засилването на всеобхватната му предварителна защита и надзор е значима причина за устойчивото развиване на пустинните региони. Пясъчните стихии нямат граници и никоя страна не може да се оправи сама, а изследванията за ръководството на пустинята Кубучи дават на света опит за ефикасен отговор на провокациите от опустиняването и предизвикват екологичното развиване.

Международният конгрес за пустинята Кубучи е единственият широкомащабен интернационален конгрес в света, отдаден на контрола на опустиняването и единственият институционален конгрес, проведен от китайското държавно управление и организациите на Организация на обединените нации в Китай.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР