На 27.09.2019 г. от 17.30 часа РБ „Гео Милев“ –

...
На 27.09.2019 г. от 17.30 часа РБ „Гео Милев“ –
Коментари Харесай

Регионалната библиотека в Монтана ще бъде домакин на кампанията Осиновени и осиновители

На 27.09.2019 година от 17.30 часа Република България „ Гео Милев “ – гр. Монтана ще бъде хазаин на Ден на отворените порти, проведен от Българска асоциация "Осиновени и осиновители ". Кампанията се организира за шеста поредна година.
Програмата на срещата в Монтана се състои от прожектирането на кино лентата за осиновяването "Триъгълник от обич ", показване на книгата на Карин Първис "Надежда и поддръжка на осиновени и осиновители " и отворена полемика по тематиката.
Тази година акцията ще обърне внимание на случаите на преустановяване на осиновяването, извеждането на осиновени деца от фамилията, настаняването им в обществени услуги и аргументите, довели до това. Ще се разисква и нуждата от смяна на Семейния кодекс в частта, касаеща достъпа до информация за биологичния генезис на осиновените хора, поддръжката за тях и осиновяващите родители.
На срещата в районна библиотека „ Гео Милев “ ще участват и представители на Комплекс за обществени услуги за деца и фамилии – гр. Монтана, които се причисляват към самодейността на Българска асоциация "Осиновени и осиновители ", с цел да може дружно да оказват помощ на родители и осиновени деца да не се усещат разнообразни, да знаят къде могат да намират помощ, поддръжка и консултация със експерти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР