На 26 юни се отбелязва Световният ден за борба с

...
На 26 юни се отбелязва Световният ден за борба с
Коментари Харесай

Съдилищата в Монтана са приключили 20 дела с 18 осъдени за наркотици през 2019 г.

На 26 юни се отбелязва Световният ден за битка с наркоманиите и незаконния трафик на дрога.Този ден е апел за обединяване на дейната позиция на хората по целия свят за битка с дрогите, попречване провалите, които те нанасят на милиони хора и най-много на децата и изложение на съпричастност и поддръжка за жертвите на опиатите и техните близки. Световният ден за битка с наркоманиите е разгласен с резолюция на Общото заседание на Организация на обединените нации, призната на 7 декември 1987 година, а от 1988 година се отбелязва във всички страни по света, в това число и в България. Според специалисти в последните години в международен проект и у нас внезапно се снижава възрастта на първия опит на приложимост на опиати. А това, дружно с лесната досегаемост и ниската им цена буди паника и изисква общи старания на държавните управляващи и жителите за увеличение на предварителната защита като метод за запазване здравето и живота на децата от пагубното влияние на дрогата.
През предходната 2019 година в Окръжен съд и Районен съд – Монтана са завършени 20 каузи, свързани с опиати, по които са наказани 18 лица. Две от делата са прегледани от Окръжен съд –Монтана и са завършили с условни присъди - една година и шест месеца „ Лишаване от независимост “, отсрочени с три години изпитателен период и осем месеца „ Лишаване от независимост “ с изпитателен период от три години.
В Районен съд- Монтана през 2019 година са водени и завършени 18 каузи, свързани с опиати, по които са наказани 16 лица. 11 от подсъдимите са получили условни присъди, двама са наказани на „ Пробация “ и по три присъди е постановена санкция.
Според годишният регистриран отчет на Районен съд – Монтана за 2019 година в последните години се обрисува обезпокоително нарастване на делата за произвеждане, преправка, придобиване или държане на наркотични субстанции или техни аналози за разпространяване, както и на делата за засяване или развъждане на растенията от рода на конопа в нарушаване на Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите. Броят на делата, свързани с тези закононарушения в районен съд – Монтана е повишен от 10 през 2017 година, на 12 през 2018 година и 18 каузи през 2019 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР