На 26 юли в София италианската компания„Леонардо”епровела презентациявъв Военния клуб,

...
На 26 юли в София италианската компания„Леонардо”епровела презентациявъв Военния клуб,
Коментари Харесай

Италианци с интерес към модернизация на армията

На 26 юли в София италианската компания„ Леонардо”епровела презентациявъв Военния клуб, на която са показани опциите на електронните отбранителни системи създавани от компанията.Два дни по-рано на 24 юли Леонардо дружно със своя сътрудник Отокар организираха двудневна обиколка из заводите на Терем Холдинг в Провадия, Търговище и Велико Търново като част от техния ангажимент за присъединяване в бъдещия търг за Бронирани Бойни Машини.

„ Леонардо” и „ Отокар” са дали отговор съвместнона настояването за даване на информация(RFI) от декември 2016 година и ще продължат съдействието си и по време на търга. Неотдавнашното им посещаване очевидно значи, че те демонстрират огромен интерес към упованията на МО за сериозното присъединяване на българската индустрия освен в логистиката, само че и в монтажа и производството на машините и съпътстващите ги електронни отбранителни системи.

„ Отокар”, която е благосъстоятелност на „ Коч Холдинг “ е най-голямата частна компания в отбранителната промишленост в Турция - главен снабдител на турските въоръжени сили на колесни и верижни бронирани машини -доставили са над 31 000 военни машини, които понастоящем се употребяват допълнително от 30 страни на 4 разнообразни континента. Съвсем неотдавна компанията завоюва огромен търг за произвеждане на Бронирани машини в ОАЕ като си оправи със мощната конкуренцията на General Dynamics, Nextear, Patria и други „ Леонардо” не е оригиналност за българското Министерство на защитата и армията. На тях им беше предоставена преди съвсем 10 години Програмата FICIS (Интегрираната полева информационна и осведомителна система) - изцяло интегриран тактически информационен пакет, част от стратегия, която прави употребяваните от въоръжените сили системисъвместими наизползваните от членовете на НАТО.

FICIS е измежду най-амбициозните планове на Министерството на защитата от неотдавнашната история на Българската войска и е най-големият и най-сложен систематичен вид C4ISTAR, въведен в Българската войска по време на нейното преструктуриране и преустрояване. Хеликоптерите Аугуста за Министерство на вътрешните работи, самолетите Спартан за МО както и цялата система за надзор и ръководство на въздушното ни пространство също са доставени от „ Леонардо “. Както „ Леонардо”, по този начин и „ Отокар” са добре осведомени и имат опит в локализирането на техните индустриални, сглобяеми и логистични действия, даването на „ Ноу-хау “ и в установяването на дълготрайни партньорства с локалните промишлености (напр. с полската, чешката, ОАЕ и др). Отдейността им и от тяхното портфолиов сходни процеси наподобява, че имат съществени планове да бъдат мощен кандидат в търга за бронетранспортьорите за пехотата ни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР