На 26 юли, се навършиха 75 години от рождението на

...
На 26 юли, се навършиха 75 години от рождението на
Коментари Харесай

Неизвестна история: Людмила Живкова и Ванга са живели в един манастир

На 26 юли, се навършиха 75 години от рождението на Людмила Живкова. На 11 август 1996 г.  пък от този свят си отиде Вангелия Гущерова-Ванга. За това какво свързваше тези две дами и до днес  се знае малко.  Единици са били на срещите им,  които Тато гледал с доста неприятно око. И пророчицата, и принцесата си имаха и врагове, и фенове. Видни представители на Българската православна черква и до през днешния ден назовават баба Ванга магьосница. Подскачат като опарени на всяко предложение, тя да бъде  призната  за  светица. След гибелта й  новоизлюпените демократи побързаха  да сатанизират Людмила. Някои отидоха и по-далеч: желаеха да съборят постройката на Националния замък на културата,  защото бил концепция и дело на  Живкова. Освен това  носеше нейното име. Ванга и Людмила. Две дами, прославяни и отричани, само че по този начин или другояче към този момент влезнали в историята.

Навремето в редакцията, в която работих, пристигна Павел Кипров. Представи се като непосредствен на Ванга, човек от най-тясното й обграждане. Той описа, че Ванга и Людмила се срещали няколко пъти в годината, само че постоянно на четири очи. Охраната отцепвала региона и не допускала никого. Може би по този начин е ставало на Рупите, само че в София е било по-различно. Поне съгласно свидетелствата на починалия съветски публицист Валентин Сидоров. През времето, за което споделя, той постоянно идвал в България. Познавал пророчицата добре от многото публикации и книги, които бил прочел за нея. Голямото му предпочитание обаче било да се срещне персонално. Дори се готвел да пътува за Петрич. Споделил това с Людмила, с която били положителни другари. Не тръгвай, споделила му Живкова, Ванга сама ще пристигна в София.

Още при първата среща пророчицата незабавно познала, че гостът е публицист от Москва и му предложила най-малко 3-4 пъти в годината да върви в Ленинград (Санкт Петербург). Посъветвала го, също така, да работи на открито, а не в стаята и да не върви с тежки обувки, тъй като пречат на мисълта. Освен това да оставя вечер отворен ръкописа, който написа, с цел да поема той небесното лъчение и сили.
Веднъж срещата ни се състоя в някогашния царски замък - написа Сидоров. Изведнъж към Ванга очевидно се струпаха духовете от предишното, тъй като почна да ни ги разказва: ръка с пръстен чука по прозореца, танцуват циганки, ето го и високия мургав принц Кирил. Людмила го назова лентяй.

Какво значи „ Дон”? Чувам тази дума - попитала Ванга руснака.

Това е река - отвърнал той.

Тя е необятна двеста-двеста и петдесет метра. Има монумент. По хълма върви необут. Когато пишеш за България, мисли за Людмила. После обяснила, че те двете са свързани, живели са по времето на свети Сергий в един манастир.

Ох, виждам те - споделила тя на татовата дъщеря. - Ти си офицер, имаш съветска душа. Войската се надига като огън, а бойците са като огнени езици. Винаги ще си с Русия. За теб Русия е всичко. Трябва да се появят и други дами като теб. Те още не са слезли от небето. Но скоро ще дойдат и ще оказват помощ на земята.

В своята прелестна книга „ Загадката Людмила Живкова” рано отишлият си от този свят надарен публицист Крум Благов написа, че тъкмо дъщерята на Първия е спряла преследването над пророчицата, напомня " ШОУ ". По нейно гледище се регламентира приемът на клиенти и се вкарва такса, стартира да се строи приемната й в местността Рупите.


Крум Благов, явторът на книгата " Загадката Людмила Живкова "

През 1979 година при Ванга идва писателят Джон Чийвър. Води го Любомир Левчев. Американецът е във екстаз от пророчицата. Тя го пита познава ли Жаклин Кенеди /вече Онасис/. Гостът дал отговор утвърдително, тогава Ванга поискала да я срещнат с нея, с цел да й каже кой е умъртвил мъжа й: „ Тя желае, само че не й дават. Страх ги е от това, което ще кажа” - споделя старицата.

И до през днешния ден неочакваната гибел на Людмила Живкова е забулена със загадки и клюки митове. Верни или не. Същото е и с версиите, които свързват Ванга с това печално събитие. Нима не е видяла тя близката гибел на своята другарка. Нима не е била предизвестена. Сидоров, който е записвал на касетофон всяка дума на пророчицата, търси подмятания и знаци, които да му оказват помощ да стигне до истината. Не открива нищо. Според него Ванга може би е знаела това, което ще се случи, само че е криела от всички. Нямала е право да приказва. Или просто това е било прикрито от нея. Свидетели настояват, че когато й съобщили за гибелта на Людмила, старицата изплашено извикала: „ Как по този начин, не я виждам умряла. Виждам я жива”.
Подготви Исак ГОЗЕС

____________________________________________________________________________________________________________

Добър и почтен лидер ке оправи България
Според статистиката повече от един милион индивида са се срещали лице в лице с Ванга през годините. Това значи, че всеки седми българин е ходил при нея. Отделно са чужденците. И всеки от тези хора е отнесъл загатна за нея. Разказван и преразказван от деца и внуци. Пророчествата й се сбъдват всеки ден:
„ Не бива да се караме, тъй като вярата и любовта са най-важни - споделя ни тя. - Когато църквите се обединят, когато се върне вероучението в учебните заведения, България ще откри своето избавление. Нужен е един Бог, обединен народ и един държател. Сини, червени и зелени би трябвало да се обединят, тогава страната ще се оправи. Руса жена ще помогне на България да излезе от рецесията. Страната ще се оправи, в случай че отпред пристигна добър и почтен лидер. Ще пристигна мъж със здрава ръка, който ще каже, че е време да има ред”.
„ Югославия ще стане на части, оти сърбите псуват Бога “.
„ Няма такава мощ, която би могла да пречупи Русия. Русия ще се развива, ще пораства, ще крепне. Всичко ще се разтопи като лед, единствено едно ще остане незасегнато – славата на Владимир (княз Владимир, покръстил Русия), славата на Русия.
„ Трета международна война няма да има. Но в случай че продължаваме по този начин, природата ще ни затрие. Природата не трае всезнайковците. Природата е Господ… “
„ Светът няма да загине, само че ще се промени. “
„ Ще пристигна време – по земята границите ще изчезнат и хората ще заживеят в мир и съгласие. “
„ Докато парите ръководят света, прогрес на Земята няма да има… “
„ След 2000 година няма да има произшествия, ни потоп. Чакат ни 1000 години мир и благополучие. Обикновените индивиди ще пътуват до други светове със скорост, 10 пъти по-голяма от светлината, както се пътува с рейс. Това ще стане не по-рано от 2050 година. “

Това ни завеща Ванга.

Текст под фотоси
Ванга и Людмила са се срещали постоянно тайно/ на фотографията двете/
Ванга наричала Людмила офицер
Живкова спряла гоненията против пророчицата
Крум Благов, създателят на книгата „ Загадката Людмила Живкова”
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР