На 26 юли полетът на Lufthansa LH543 от Богота до

...
На 26 юли полетът на Lufthansa LH543 от Богота до
Коментари Харесай

УНИКАЛНО! Българче се роди на борда! Майката Деси била изродена от...

На 26 юли полетът на Lufthansa LH543 от Богота до Франкфурт несъмнено беше друг както за пасажери, по този начин и за екипаж. 38-годишната българка Десислава К. роди момче по време на полета над Атлантическия океан. Майката и бебето са добре, оповестяват от компанията. Часът на раждане е „ обичаен” 12.37 часа (10.37 UTC). За сметка на това мястото на раждане не е всекидневно: височината на полета по това време над Северния Атлантик е 39 000 фута (около 11 800 метра) при 49 градуса северна географска широчина и 21 градуса западна географска дължина.

Самолет Airbus A340-300 с регистрация D-AIFC (име "Gander/Halifax ") излетява от колумбийската столица Богота на 25 юли в 21:00 локално време с общо 191 пасажери и 13 членове на екипажа. По време на полета дамата изпитва признаци на прибързано раждане. Екипажът реалокира някои пасажери в предните редици, а задната част на самолета се трансформира във краткотрайна родилна зала. Цялата повърхност е затворена с бариера. Раждането протича без затруднения и подпомагане за него е оказано от кабинния екипаж и трима лекари, които са били на борда като пасажери. Майката Десислава К. благодари на всички, които са помогнали и дава на детето си името Николай.

За да даде на майката и нейното новородено дете допустимо най-бърза следваща здравна грижа, капитанът на полета взема решение да направи междинно кацане в Манчестър. В 13:09 часа локално време самолетът каца към този момент със 192 пасажери на борда. След като медицинските екипите поемат майката и бебето, невероятният полет продължава по направление към Франкфурт и каца в 17:28 часа локално време.

"Досега не съм имал подобен случай в 37-годишната си процедура. Целият екипаж свърши една изключителна работа, освен това работа в екип, допринасяйки за раждането на детето ", споделя Курт Майер, капитан на полет LH543. "След кацането отидох неотложно при майката и нейното бебе, с цел да ги поздравя. Освен раждането на моя наследник, това беше най-вълнуващият миг в живота ми ", споделя Майер.

"Когато бебето се роди, осведомих останалите пасажери посредством интерком системата. Всички приветстваха и бяха доста щастливи, че всичко е минало добре ", споделя Каролин ван Ош, старша стюардеса на полета. "От името на екипажа, бих желала да благодаря на лекарите, които ни поддържаха. Пожелаваме на фамилията всичко най-хубаво ".

Ражданията на борда са огромна необичайност. От 1965 година това е единадесетото раждане по време на полет на Lufthansa. Кабинните екипажи на самолетната компания минават постоянно образования за оказване на първа помощ, които включват също първични ограничения и инструкции за потреблението на медицински материали и принадлежности при възможни раждания на борда.

Lufthansa предлага бременни дами да разискват идните полети със своите наблюдаващи лекари. Бременни с неусложнена бременност могат да летят с Lufthansa до края на 36-та седмица, само че от 28-та седмица се предлага да носят настоящ документ от техния лекуващ гинеколог.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР