На 26-ти септември, от 20.00 ч., в предаването Време за

...
На 26-ти септември, от 20.00 ч., в предаването Време за
Коментари Харесай

Афро-перуански ритми и още музикални пътешествия в третата част на LIVE IN DA HOUSE

На 26-ти септември, от 20.00 ч., в предаването „ Време за живот “ по стратегия „ Хоризонт “ следва третият епизод на специфичната поредност концерти онлайн от Второ студио на БНР. Всяка сряда до края на месеца, LIVE IN DA HOUSE показва едни от най-актуалните и качествени актьори на българската музикална сцена.

Тази седмица ви представяме групата Ritmos Negros.

Основен основател на този неповторим за България план е надарения кахонист и артист Пиеро Епифания. Роден и израснал в Перу, Пиеро обожава да пътува, като по този метод черпи ентусиазъм и обогатява музикалната си просвета. Преди 4 години дебаркира в България и незабавно стартира да търси съидейници за съставяне на група, която да сплотява музикалните обичаи на Латинска Америка, Африка и Европа. Така през 2016г., дружно със Симеон Леонидов (китара) и Борис Таслев (бас) основават групата Ritmos Negros, а по-късно към тях се причислява и саксофониста Арнау Гарофе. Музиката на състава е извънредно достоверна и неподражаема, като е основана върху обичайните за родината му афро-перуански ритми. По-рано тази година излезе техният първи студиен албум " Ritmos Negros ", който включва най-вече авторска музика, само че и няколко обичайни песни от фолклора на Перу.

В началото на всеки концерт музикантите ще описват неразказани истории за себе си, за връзката си с музиката и откриването на нейния свят, а по-късно ще показват определена от тях музика в един специфичен концерт, когато думите ще правят отстъпка място на музиката.

Можете да ни слушате на честотите на стратегия " Хоризонт " или онлайн.
Повече за присъединяване на групата в LIVE IN DA HOUSE на следващия ден, както и информация за всички останали концерти от поредицата, можете да намерите на страницата на предаването „ Време за живот ” във Facebook.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР