На 26 септември в Амфитеатър Пловдив“ и на 27 септември

...
На 26 септември в Амфитеатър Пловдив“ и на 27 септември
Коментари Харесай

Академичния ансамбъл " Лезгинка" от Дагестан гостуват през есента в Пловдив и София

На 26 септември в „ Амфитеатър Пловдив “ и на 27 септември в „ зала 1 на НДК “, София  очаквайте една вълнуваща стратегия от „ златния фонд “ на Лезгинка – отбор от Дагестан, прочут със своите неповторими, истински продукции. Oсвен мощните, обичайни танци на народите от Кавказ, феновете ще станат очевидци и на нежни, лирични миниатюри. Хореографите на ансамбъла са намерили място за всички танцови форми: соло, дуети и всеобщи подиуми, лирични моменти и обичайните прочувствени танци. Чрез изразните средства на танца се описват истории от южните елементи на голямата Русия. Благодарение на тях ще видите криволичещите пътеки на планините и спокойните равнини, бързо течащите реки и приятната пролетна хубост. Ето още малко от главните линии: отличителните черти в танцова просвета на народите от Дагестан с които са известни, са специфичните танцови умения с крайници и ръце, както и мекотата на придвижванията.
Ансамбъл " Лезгинка " съумя да направи това, което малко хора по света могат - да резервира и съобщи националната еднаквост, която напълно справедливо получава възторженостти и удивление по целия свят и във всички представления.
Централната точка в спектакъла ще бъде дребният празник в планинско село. Всъщност историята е напълно човешка и елементарна - в центъра на селото се събират млади момчета и стартират да се провокират и да съпоставят сръчността и силата си. И тук се демонстрират неповторимите умения на танцьорите - замайващи трикове и обрати в представлението, умопомрачаващи скокове и гладки приземявания.



Музиката ще бъде напълно подчинена на ритъма от Кавказ, който е оптимално идентично пресъздаден посредством звука на националните принадлежности, в това число и от спомагателната модерна обработка. Всичко това в действителност ще добави и желанието ви да посетите и разгледате неповторимата република Дагестан.



Билети за спектаклите на колектива, посетил повече от 75 страни по света и притежаващ към 65 влиятелни награди, към момента можете да закупите на място, в мрежата на ИВЕНТИМ и партньорските вериги.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР