На 26 октомври стана ясно, че българският ансамбъл по художествена

...
На 26 октомври стана ясно, че българският ансамбъл по художествена
Коментари Харесай

Златното момиче Лаура Траатс изля душата си след травмата, която промени всичко

На 26 октомври стана ясно, че българският отбор по художествена гимнастика няма да вземе присъединяване на Световното състезание в Китакюшу (Япония) поради доста сериозна контузия на едно от златните девойки Лаура Траатс.

„ Нашите девойки отпътуваха извънредно добре готови и с голямо желание да завоюват последното си съревнование като тим. Ансамбълът ни е провел две тренировки и след втората Лаура Траатс получава доста мощна и остра болежка. Веднага е извършена консултация с лекаря на тима доктор Добрев, който е решил, че контузията на Лаура е сериозна и присъединяване на тим е невероятно ”, обясниха повода от Българската федерация по художествена гимнастика и допълниха: „ Всички девойки съжаляват извънредно, щабът също, само че здравето е над всичко и това е единственото вярно решение в този миг ”.

 Златните девойки БГНЕС
Днес именно Лаура Траатс реши да излее душата си за всичко, което се случи, като показа своите откровени и съкровени мисли в доста прочувствен пост в обществените мрежи. 

Световното състезание, нашето последно съревнование, завърши. За положително или неприятно за нас това се случи преди да е почнало... Понякога ние, спортистите, евентуално заслепени от упоритостта да осъществяваме труда си, да се покажем и потвърдим пред света, оставяме на назад във времето здравословното си положение. Борим се, макар знаците, които тялото ни изпраща, даже да знаем, че това може да донесе неприятни последствия. Докато ние, съсредоточени, гоним задачите си има хора, отговарящи за здравето ни, които също са първенци, в своята сфера - спортните лекари. Хора, които са изцяло наясно с това, че в огромния спорт има контузии и болежка, само че когато има по-голяма заплаха, споделят СТОП... И колкото и да е мъчно, би трябвало да ги послушаме ", написа тя. 

Лаура споделя, че от няколко дни е имала проблеми с прешлените на врата. И разказва цялата обстановка, която е претърпяла тя и съотборничките й: " Имала съм интервали на обостряне и нормализиране. Следим положението и вършим всичко допустимо да го поддържаме допустимо най-оптимално. Използвам случая да благодаря на доктор Добрев и целия екип от кинезитерапевти и масажисти, който работи с нас! Да, това е тежка контузия. Използвали сме доста и разнообразни способи за облекчение. Благодарение на тях, съумях да вземам участие на всяко съревнование с тима си в този 5 годишен цикъл и да сбъдна най-голямата си фантазия - да печеля Олимпийските игри. И ето ни тук, още веднъж в Япония, на последното ни съревнование. В първия подготвителен ден започнах да чувствам мощна болежка както във врата, по този начин и по цялата дясна ръка. Положението се утежняваше. Настъпи и друга симптоматика като до края на деня ставаше все по-болезнено. Пих медикаментите, които са предписани за казуса, само че не усещах облекчение. Прибирайки се в хотела, споделих с доктор Добрев какво чувствам, какво съм пила и по какъв начин е протекъл денят... По- късно вечерта госпожа Димитрова и Михаела Маевска повикаха всички ни в стаята си. Звъннахме на госпожа Раева и тя попита по какъв начин сме. Отговорихме, че сме добре (не бих позволила да откажем присъединяване си в този момент). Тогава тя сподели:  " девойки, приказвах с доктора, рисково е, не разрешава, взехме решение, спирам ви от международното състезание. Беше безапелационна ".

Тогава са пристигнали и сълзите: " Сълзите ми се стекоха по бузите. Огледах се в девойките и треньорите към себе си.. усещах поддръжката им, само че толкоз ми се искаше развоят да е друг... Да, от време на време е мъчно да поставиш здравето си преди всичко, пред медалите и труда, освен това освен твоя. Но по тази причина тези ХОРА са там. "
 Лаура Траатс БГНЕС
Ето и останалата част от известието на Лаура Траатс, в която тя оставя сърцето си: 

Играла съм с разнообразни контузии и мощни болки. В огромния спорт е по този начин и всички го знаят, само че когато има действителна заплаха да се случи нещо по-страшно, което ще се отрази на бъдещето ти, е добре да се вслушаме в хората, които могат трезво да погледнат на обстановката, в профил. Благодарна съм, че за мен тези хора бяха докторът на тима Мариан Добрев и госпожа Илиана Раева, които оставиха на назад във времето медалите, купите и триумфите, тъй като здравето постоянно би трябвало да е преди всичко!

Изключително доста благодаря на нашите треньори и на прелестните ми съотборнички, които безпределно обичам! Благодаря, че стоите зад мен и разбирате обстановката, даже по-добре от мен. В погледите на всяка една срещам единствено и само поддръжка и за следващ път се увещавам, какъв брой същински са взаимоотношенията ни.

И несъмнено, не на последно място, благодаря на фамилията си, момчето, което стои до мен и персоналната ми треньорка, която е постоянно зад тила ми!

Благодаря от сърце на целия екип, който работи с нас!
 Златните девойки БГНЕС
Получих толкоз доста поддръжка и обич. Всяко известие ме докосна! Благодарение на всички Вас, целия тим ще минем и през този тежък миг, по-лесно. Обичаме Ви!
Нека не забравяме, че здравето постоянно би трябвало да бъде преди всичко, а когато сме съсредоточени в друго, е значимо да се вслушваме в препоръките на лекарите, преди следствията да са необратими!

Да, може би, не си представях по този начин последното съревнование, само че желая да кажа, че съм безпределно щастлива да завърша кариерата си със златен олимпийски орден. Щастлива съм, че успяхме да го защитим с рекордна оценка, преди седмица в Испания. А по отношение на международната купа... може би има доста разочаровани почитатели... откровено скърбя, че не успяхте да ни видите и на международния връх... тази по този начин жадувана от нас купа...

...а може би просто, това е било част от цената на олимпийското злато...


 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР