На 26 ноември, около 17.30 часа, 24-годишният мъж с инициали

...
На 26 ноември, около 17.30 часа, 24-годишният мъж с инициали
Коментари Харесай

Мъж размаха средни пръсти пред патрулка и си направи селфи!


На 26 ноември, към 17.30 часа, 24-годишният мъж с букви П.Ж. се снимал пред служебно МПС на районно управление (на МВР) – Камено. Той заел поза, в която с двете си ръце изобразявал цинични жестове – посочил междинен пръст. Малко по-късно разгласил фотографията на стената си във Facebook.

На правосъдното съвещание П.Ж. се е явил персонално и декларирал, че съжалява за осъщественото и няма да повтори грешката си.

Бургаският областен съд е счел, че с действието си П.Ж. е осъществил състава на член 1, алинея 2 УБДХ, защото от събраните по делото доказателства се откри, че същият е имал непристойна демонстрация, изразяваща се в жестоко нарушение на публичния ред и непристойни дейности на обществено място, изразяващи се в показани цинични жестове, с което е изразил оскърбително отношение към органите на полицията. С оглед събитието, че нарушителят е качил фотография с непристойната си демонстрация във Facebook, като я е направил обществено притежание, съдът намира, че е изпълнено условието на закона и непристойната демонстрация е осъществена на обществено място. Нарушителят декларира, че го е направил в положение на афект и съжалява за дейностите си.

С оглед неналичието на доказателства в противоположен смисъл, съдът намира, че събитията, разказани в акта за констатиране на дребно безчинство против П.Ж., са потвърдени по неоспорим метод от наличните по делото данни. Със своето държание той е нарушил публичния ред и успокоение на жителите, участвали на случката, само че заради своята по-ниска степен на социална заплаха действието не съставлява закононарушение по чл.325 от Наказателен кодекс.

Предвид осъщественото, с което е предизвикал нарушение на публичния ред и спокойствието на жителите, следва да му се наложи санкция в размер на 100 лева, с оглед изразеното разкайване и страдание за осъщественото действие, е решил Бургаският областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР