На 26 март преди точно 34 години на бял свят

...
На 26 март преди точно 34 години на бял свят
Коментари Харесай

Дизайнерът Антония Йорданова за маратонките, които ще виждаме навсякъде тази пролет

На 26 март преди тъкмо 34 години на бял свят се ражда една икона, която стремително става обичана на милиони хора и до ден-днешен е знак на функционалност, улеснение и ексцентричен дизайн.

Говорим за паметния модел Nike Air Max, който още с появяването си през 1987 година основава гражданска война и бързо излиза отвън главната си фукция. Air Max от дълго време към този момент не е просто маратонка – това е културен феномен и общ знаменател, сплотяващ хора от целия свят, които може и да нямат други допирни точки. Air Max е като „ благодаря “ и „ довиждане “ - думи, които се употребяват във всяка страна и на всеки език. Където и да отидете, Air Max ще ви помогне да завържете диалог и да бъдете признати задушевно.

Славата на модела е толкоз огромна, че даже и децата схващат каква привилегия да имаш най-малко един чифт в сбирката си от маратонки. Жените пък от дълго време са трансформирали Air Max в част от аутфита си, освен това освен в свободното си време, само че и като част от деловия си живот.

Тази година точно дамите и смелостта им да опитват ще бъдат в окото на празника на Nike, а най-невероятното е, че в България годишнината ще бъде маркирана с вълнуваща колаборация с един от най-цветните и отличаващи се български марки – Knapp.
Knapp e на пазара от 2010 година и всеки, докоснал се до творенията на марката, знае, че те не могат да бъдат забравени. Дрехите на Knapp са известни с фантастичните си цветови комбинации и чисти форми, които вършат моделите подобаващи за разнообразни видове дами. Сред триумфите им тази година неизбежно ще попадне и колаборацията с Nike с екстравагантия нов контур на модела.

Моделът е всичко, което можем да чакаме от Nike Air Max – комфортен, функционален, стремително „ хващащ окото “, а за някои – и една концепция по-смел от всичко, което са имали досега. Със сигурност незабавно ще поискате да го имате, а фантазията ви ще роди хиляди комбинации, в които моделът да е акцент или живописен подробност от облеклото ви.

 h Buzz

И въпреки всичко, в случай че хем не можете да го избиете от главата си и знаете, че просто би трябвало да го имате, само че се притеснявате по какъв начин ще го съчетаете с облеклата в дрешника си, потърсихме съвет от Антония Йорданова – основател на Knapp и един от най-смелите и сполучливи дизейнери в България. Тя дава три оферти за аутфит, който да инкорпорира и, само че вие сигурно ще желаете да експериментирате и с други визии.

Тони, по какъв начин би описала новия модел на Nike Air Max?

Много въодушевяващ, което е най-важното. Защото аз съм почитател на цветовете, а тъкмо тази цветова композиция е доста нехарактерна - или най-малко за мен. Има много храброст в нея по един метод, който на мен доста ми импонира.

са вдъхновяващи за доста аутфити и аз най-малко няма да се огранича единствено до 3 разновидността. Много съм “аз” в този цветови вид, също така са ужасно комфортни, което е огромен плюс.

Какъв съвет би дала на по-смелите читателки на Edna.bg, които желаят да опитват и да носят такава обувка?

Човек трява да усеща нещата, да се усеща до каква степен са му рамките и до каква степен може да стига в еспериментите, само че тъй като това е маратонка-смелост за мен, може да се почне с по-консервативни визии, в които маратонката да остане акцент. И това няма да е по-малко храброст, тъй като в този вид ще се види най-красивото от маратонката. Ще споделя тези разновидности с вас. Бих си поставила костюм, с някакъв готин пъстър чорап, с хубави очила - диотрични или слънчеви.

 х iStock/ Getty images/ Freepik

Най-перфектният цвят на костюм за тази обувка?

Бих почнала с черен, с цел да сложа още цветни детайли - тишърт, чорапи, брошка. Другата прекаленост, която бих пробвала, е виолетов костюм или лилаво сако и готина пола, с цел да се виждат чорапите.

В момента са доста известни клош крачолите. Как виждаш ти нещата - клош или прав контур за тази обувка?

Трябва човек да познава фигурата си и да не прави опити без значение от трендовете. Всяка маратонка прави друг силуета на крайници. Ако ти знаеш по какъв начин наподобява твоят крайник, не би трябвало да се подчиняваш на трендовете. Аз съм мого ОК с разкроените панталони и считам, че маратонката още повече притегля вниманието, когато се подава изпод, тъй като ти безусловно непринудено искаш да се загледаш какво има под този необятен крачол. Но в случай че на една дама с невисок растеж да вземем за пример това не ѝ е най-хубавият вид, тъй като ще я съкрати в допълнение, може умерено да си избере по-прав контур и тогава маратонката пък по един безусловно явен метод ще бъде забележима.
 Антония Йорданова и новият Air Max Viva  Антония Йорданова и новият Air Max Viva  Антония Йорданова и новият Air Max Viva  Антония Йорданова и новият Air Max Viva
Благодаря! Какъв съвет би дала на една дама за свършек?

Винаги споделям на дамите, че би трябвало ясно и тъкмо да се вслушват в себе си.

Да усещат какво им се носи, да не се водят дотам от трендовете, а да следват своя личен радар. Смятам, че за всяка жена, която се интересува от мода малко или доста, въпреки всичко има неща, които ѝ притеглят вниманието повече. И когато си откри своето въдхновение - даже да е една маратонка или един тишърт, просто да си пусне фантазията, да опитва и да направи нещо ново за себе си като резултат от това ентусиазъм. Така съгласно мен се ражда хубавият самостоятелен жанр.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР