На 26-и септември беше Европейският ден без загинали на пътя.

...
На 26-и септември беше Европейският ден без загинали на пътя.
Коментари Харесай

Пет души загубиха живота си в Европейския ден без загинали на пътя

На 26-и септември беше Европейският ден без починали на пътя. За страдание обаче и вчерашният ден у нас не се размина без произшествия и починали. Петима души изгубиха живота си след произшествия.

По тематиката в студиото на Сутрешен блок разговаряха Владимир Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия и инструкторът Йонко Иванов.

Проблемът е сложен. Той касае инфраструктура, санкционна политика на страната, образование, автопарк, схващане, отношение на всички институции, сподели Владимир Тодоров. По думите му би трябвало да има ясни правила и засилен надзор. Трябва да възприемаме неща, които се случват в положителните практики, акцентира Тодоров.
Владимир Тодоров, Асоциация на потърпевшите при произшествия: Трябва да имаме не физически надзор, а камери. В момента нашата полиция разполага с 200 камери за 20 000 км пътна мрежа. Нашата полиция продължава да работи по една остаряла процедура за налагане на наказванията, която е от 1968 година, вследствие на което всяка втора санкция не се случва. Така че с тези остарели способи няма по какъв начин да се промени обстановката.
Промяна в манталитета и мисленето на служителите. Тяхното мислене е от 2010 година, а в Европа хората, които се занимават с тематиката пътна сигурност мислят за 2025 година и от тук идва огромният проблем, означи Йонко Иванов.
Йонко Иванов, инструктор: Никой от тези служители не се е замислял, че би трябвало сега да се промени средата, в която се реализира и пътуването, и образованието, и контролът, и съорганизацията на придвижването. Тези хора живеят с едни отчети, с едни концепции, които са морално остарели към днешния ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР