На 26 и 27 март в София Тех Парк ще

...
На 26 и 27 март в София Тех Парк ще
Коментари Харесай

ИАНМСП е партньор в провеждането на Националната клъстерна конференция в София Тех Парк

На 26 и 27 март в София Тех Парк ще се организира Национална клъстерна конференция. Събитието е под патронажа на Министерството на Икономиката и се провежда в партньорство с Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия /ИАНМСП/, АРК Консултинг към Enterprise Europe Network-България и Асоциацията на Бизнес Клъстерите в България, в границите на Европейските клъстерни седмици.

Целта на събитието е да сътвори предпоставки освен за нови благоприятни условия пред българските клъстери и бизнес, както и да сложи началото на традицията за осъществяване на годишна клъстерна конференция, сходно на положителните практики, познати в страни като Румъния, Сърбия, Унгария, Полша, Естония, Норвегия и Дания.

За място на провеждането на конференцията е определен София Тех Парк, чийто екип партнира както за организацията на събитието, по този начин и ще се включи с спорен панел, в който ще се слагат тематиките за смисъла, провокациите, мястото в стопанската система на страната, сполучливите модели на работа и взаимоотношението с страната на тех парковете.

Акцентът е подложен върху идустриите мехатроника и чисти технологии, био технологии, нови технологии в изобретателните и рекреативните промишлености, ИКТ, автомобилна промишленост.

В програмата са включени тематики ориентирани към:

Стартъп компании – нововъведения, финансиране, бариери и провокации, сполучливи истории

Индустрия 4.0

Дигитализация – цифрови и иновационни хъбове

Външни пазари с трети страни отвън Европейски Съюз (Китай, Централни азиатски републики)
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР