На 26 февруари 2020 г. представители на бизнеса и синдикатите

...
На 26 февруари 2020 г. представители на бизнеса и синдикатите
Коментари Харесай

Работодатели и синдикати се обединиха, искат среща с Борисов заради депутатите

На 26 февруари 2020 година представители на бизнеса и синдикатите участваха на невиждано единение сред депутати от ръководещи и съпротива за приемане на антиевропейски политики и законодателни решения. Това се показва в отворено писмо на АОБР и синдикати до премиера Бойко Борисов.

Те показват, че членовете на Комисията по икономическа политика и туризъм към Народното събрание са взели участие в " театър " и единомислещо са дали своят вот " въздържал се ", отхвърляйки законопроекта на Министерски съвет за даване на държавна помощ в размер на 33 млн. лева./год. за компенсиране на индиректни разноски за излъчвания в цените на електрическата сила в следствие от европейските политики по промени в климата.

Според тях този акт не дава отговор на европейските политики и практики и демонстрира както неуважение на европейското законодателство, по този начин и неинформираност по отношение на практиката по използване на схемата от страните членки.

Работодателите и синдикатите съзират и липса на информация за структурата на стопанската система и приноса на енергоинтензивните промишлености в индикаторите на страната, както и липса на народен метод и визия за стабилно развиване на браншове с голямо значение за суровинната самостоятелност на Европейски Съюз при прехода към нисковъглеродна стопанска система, изключително в енергетиката и превоза.

Според тях с този акт се дава неприятен сигнал към огромни непознати стратегически и национални вложители.

Решението на депутатите за минути трансформира в " боклук " създаването на план, подсилен от всички заинтригувани министерства и работодателски организации, показва се в позицията.

Според работодателите и синдикатите претекстовете да отхвърлянето на плана са боязън от социална реакция на погрешни и манипулативни изказвания за растеж в цените на електрическата енергия, подбудени от използване на законопроекта, които обаче са останали без отговор от способените страни, както и прекачване на отговорност за растежа в цените към бизнеса и отклонение на публичните настройки от действителните аргументи.

Те обаче са безапелационни, че без значение от претекстове, последствията са заличаване капацитета на българската промишленост, понижаване на нейната конкурентоспособност, пренасяне на производства, спад в вложенията и утежняване на обществените придобивки и разноските за труд.

По тази причина те упорстват за среща с премиера, с цел да го срещнат с с ролята на тези промишлености в осъществяването на Европейския зелен пакт като съществени снабдители на първични материали за реализиране на нисковъглеродна стопанска система.

Писмото е подписано от ръководителя на АИКБ Васил Велев, ръководителя на БСК Радосвет Радев, ръководителя на БТПП Цветан Симеонов, ръководителя на КРИБ Кирил Домусчиев, президента на КНСБ Пламен Димитров и президента на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР