На 26 декември в севлиевското село Сенник от 10:30 часа

...
На 26 декември в севлиевското село Сенник от 10:30 часа
Коментари Харесай

Отбелязват 130 години от рождението на Дан Колов в понеделник

На 26 декември в севлиевското село Сенник от 10:30 часа ще бъдат маркирани 130 години от рождението на Дончо Колев Денев, прочут като Дан Колов. Ще бъдат поднесени цветя пред паметника на бореца, който се намира в село Сенник, осведомят от Община Севлиево.

По-късно в къщата-музей на спортиста ще бъде показан къс филм за живота и делото на Дан Колов, а създателят на книгата " Дан Колов - безконечната легенда ", а Нено Николов ще показа забавни обстоятелства за своя кумир. Отново в къщата на Дан Колов ще бъде подредена фотоизложба от най-стария шампионат по битка " Млади Данковци ", с фрагменти предоставени от треньора по битка Димо Панчев, споделиха за Българска телеграфна агенция от общинската администрация в Севлиево.

Тази седмица в постройката на Община Севлиево за първи път бе експонирана мобилната галерия " Дан Колов - балканският лъв " на Исторически музей в Севлиево. Ескпозицията е част от събитията, проведени от Община Севлиево и Народно читалище " Св. Климент Охридски-1899 " в село Сенник във връзка годишнината от рождението на Дан Колов. Изложбата се състои от 20 табла, в които е показан пътят към славата на роденият в село Сенник герой и кечист, може да бъде забелязана от 23 декември до 31 януари 2023 година във фоайето на Община Севлиево.
 127 състезатели от пет страни стартираха на шампионата по класическа битка „ Освобождение “ в Плевен
127 състезатели от пет страни стартираха на шампионата по класическа битка „ Освобождение “ в Плевен

Схватките изгледаха двукратният олимпийски първенец Армен Назарян, както и Николай Гергов
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР