На 26 август в Санаторно-оздравителния комплекс Камчия тържествено бе открит

...
На 26 август в Санаторно-оздравителния комплекс Камчия тържествено бе открит
Коментари Харесай

Над 250 учители на конференция в Камчия“ преди старта на учебната година

 На 26 август в Санаторно-оздравителния комплекс " Камчия " тържествено бе открит конгрес, отдаден на дейностите по ползи в системата на предучилищното и учебното обучение, проведен от Синдикатът на българските учители с поддръжката на СОК " Камчия " и Фондация " Устойчиво развиване за България ", под патронажа на Красимир Вълчев -  министър на образованието и науката на България. Семинарът е заключителна част от едноименния конкурс, който тази година е на тематика " Хуманистична просветителна среда в просветителните институции за образуване на нравствени и духовни качества у децата и учениците ".

Над 250 преподаватели и педагози от цялата страна участваха на церемонията, която бе открита от ръководителя на Синдиката на българските учители д.ин.н. Янка Такева.  Участниците бяха приветствани от Симеон Стоилов, зам.-изпълнителен шеф на СОК " Камчия " и шеф на Частно приблизително учебно заведение " Юрий Гагарин “, Лилия Христова – шеф на дирекция " Образование " в община Варна, Венцеслава Генова –  шеф на РУО на МОН  Варна и Благовеста Борчева  – държавен специалист в Дирекция " Приобщаващо обучение “ на МОН.

В " Камчия “ участниците в семинара ще проведат разнообразни полемики акцентиращи върху аспекта на хуманистичното обучение. На 29 август домакините от комплекс " Камчия “ са подготвили обиколка и запознаване с Частно приблизително учебно заведение " Юрий Гагарин “, както и показване на новаторските извънкласни стратегии на учебното заведение по план " Професии и умения на бъдещето “, включващи и дисциплини като личностно развиване, обществена и прочувствена просветеност.

Кулминация на събитието ще бъде тържествената гала по награждаването на отличените в Конкурса персонално от Красимир Вълчев, министър на образованието и науката, и от д.ик.н Янка Такева, която ще се организира на 30 август 2019 година от 15.00 ч. в актовата зала на УВЦ. Церемонията ще бъде почетена и от Пламен Димитров - президент на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР