На 26-ата Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН

...
На 26-ата Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН
Коментари Харесай

СОР26: Естония с новаторски проект как щетите на околната среда се превръщат в суровини

На 26-ата Конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменение на климата (COP26) в Глазгоу Естония показа план за преправка на пепел от нефтени шисти. Това заяви пресслужбата на Ragn-Sells, компанията, създала плана.

„ Конференцията е отдадена на най-наболелия проблем с климата и неговия въглероден отпечатък, а нашият план е един от дребното образци, в които десетилетия наред нанесени вреди на околната среда могат да бъдат превърнати в първични материали ", съобщи ръководителят на плана Алар Салусте. „ Образно казано, в случай че вземем калция от пепелта на нефтените шисти и го комбинираме с CO2, който предизвиква толкоз доста главоболия по света, ще получим материал, от който да произвеждаме дограма и да боядисваме стени “.
 СОР26: Борис Джонсън изиска частният бранш да даде средства в битката с климатичните промени СОР26: Борис Джонсън изиска частният бранш да даде средства в битката с климатичните промени
Премиерът на Англия Борис Джонсън откри конференцията COP26 в Глазгоу с думите, че " часовникът тиктака ", до момента в който човечеството " и...

Както изясняват създателите на плана, задачата на самодейността е посредством въглеродно безпристрастен развой да се обогатяват повече от 1 милион тона пепелни боклуци от маслени шисти годишно. Всички спомагателни запаси, употребявани в процеса, могат да се употребяват наново. Силицият, алуминият и магнезият, останали след извличането на калция от пепелта, също се преработват след това. След това материалът може да се употребява за произвеждане на битум, бетон или пластмаси.

Проектът за обогатяване на шистова пепел ще бъде показан в четири разнообразни стратегии на COP26, включително на Европейския съюз, Международната комерсиална камара, скандинавските страни и международната организация за климата „ We Don`t Have Time " („ Нямаме време " ).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР