На 26 април на свой конгрес най-голямата опозиционна партия у

...
На 26 април на свой конгрес най-голямата опозиционна партия у
Коментари Харесай

Демократичен избор в БСП! Да бе, да

На 26 април на собствен конгрес най-голямата опозиционна партия у нас - Българска социалистическа партия ще гласоподава посредством директен избор за собствен ръководител. Месец и половина преди този момент на „ Позитано” 20 ври и кипи и се водят разногласия съвсем за всичко – по тази причина кой да поведе бащина тайфа, какъв брой са действително членовете на партията, за какво има подобен спад измежду тях през последните 4 години, да гласоподават ли резолюция срещу неофашизма и неонацизма/!!!/ и така нататък и тъй наречените.

Българска социалистическа партия дефинира датата и дневния ред на конгреса си

За никого в България не са загадка вътрешните разногласия и несъгласия в Българска социалистическа партия, откогато нейна председателка е Корнелия Нинова  Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на Коалиция за. Тези неразбирателства сред самите социалисти пък водят до неумението и невъзможността на партията да работи като градивна съпротива с ясна визия към кои българи тъкмо е ориентирана. Затова и претенциите на партията да детронира властта у нас наподобяват все по-ялови и бутафорни.

Как да им имат вяра хората като гледат неподредената им къща?

Дали Корнелия Нинова  Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на Коалиция за ще бъде избрана отново за ръководител, зависи от това какъв брой от социалистите ще гласоподават за нея. По информация на довчерешната й „ дясна ръка” Кирил Добрев, който също реши да се кандидатира за поста, в Българска социалистическа партия към началото на тази година членуват 83 848 души. Т.е. за Нинова би трябвало да гласоподават половината от тях, с цел да я създадат собствен водач. Това е правилник по нейните лични правила, които доброзорлем наложи с промени, които направи в партийните документи. Ако не я изберат, се отива на втори тур и...на процедура в действителност се оказва, че директният избор на ръководител не е лесна работа и крие опасности, както предупреждаваха мнозина политолози и анализатори.

Доц. доктор Татяна Буруджиева: Българска социалистическа партия катастрофира

Припомням, че допреди Нинова, ръководител се избираше от делегатите на Конгреса, само че тя наложи смяна в устава, посредством която да гласоподават всички членове на партията. Така единствено на пръв взор процедурата наподобява по-демократична, поради присъединяване на всеки член на организацията. На процедура обаче се заобикаля опцията да се смъкна ръководителя, който не се оправя. По този метод тя бетонира личното си водачество.

В Българска социалистическа партия дефинираха разпоредбите за избиране на комисии и формиране на секции за избора на нов водач

Иска ли Нинова да „ чуе гласа на всеки социалист”?

А нека, но едва ли, споделя умно народът ни за сходни случаи на лицемерие и двуличие.

Това пролича от момента, в който стартираха номинациите за поста на ръководителя и емисарите на Нинова плъзнаха из цялата страна, с цел да се борят и постановат на локалните организации да титулуват Нинова за "вожд на племето ". Порочната процедура обясни дълготраен член на над стогодишната партия, който не е измежду почитателите на лидерката.

Иначе всеки член на Българска социалистическа партия има правото в своята низова партийна организация да предложи име за възможен водач. Тези данни се препращат в общинската конференция, а от там на „ Позитано”20. Както се разбра обаче от обясненията на соцфункционера, до централата след деликатна обработка стигат единствено предложенията с едно име – на Корнелия Нинова  Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на Коалиция за.

На това с думи елементарни му се споделя превдварително решен избор.

Няма палитра от отзиви предконгресно, т.е. вършат се документи без в тях да е отразено мнението на инакомислещите в партията столетницата. Това не е народна власт, става все по-ясно, че социализмът не допуска да върви ръка за ръка с нея. Напротив, наподобява от образците в историята, че демокрацията и социализмът като че ли са наказани на безконечна разлъка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР