На 26, 27 и 28 януари в Европейската столица на

...
На 26, 27 и 28 януари в Европейската столица на
Коментари Харесай

Над 7000 участници в "Сурва" през тази година

На 26, 27 и 28 януари в Европейската столица на маскарадните игри - Перник, ще се организира 27-ият Международен фестивал на маскарадните игри „ Сурва " 2018. Събитието се обрисува като най-мащабното от всички издания до момента със 7477 участници.

Освен от Перник и страната във фестивала са декларирали наличие и 17 групи от чужбина. Празникът, който е в основата на фестивала, е част от нематериалното културно завещание на ЮНЕСКО, предава БГНЕС.

На 19 януари в Министерство на културата група от 15 сурвакари от село Дивотино ще срещнат присъстващите на конференция по отношение на идния фестивала с обичайния пернишки бит. В конференцията се планува да вземат присъединяване зам.- министърът на културата Амелия Гешева, кметът на Община Перник доктор Вяра Церовска, зам.-кметовете Севделина Ковачева, Владислав Караилиев, Денислав Захариев, Йордан Павлов, шефът на Регионалния исторически музей Венцислава Крумова и представители на отдел „ Култура " от Община Перник. Фестивалът е под патронажа на министъра на културата Боил Банов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР