На 25 януари тази година поставихме нов етап в отношенията

...
На 25 януари тази година поставихме нов етап в отношенията
Коментари Харесай

Караджов: За първи път имаме ясен политически консенсус с РС Македония

На 25 януари тази година поставихме нов стадий в връзките сред нашите страни. Дългоочакваното развиване на целите ни става с помощта на четири работни групи. Едната е нашата. Това сподели министърът на районното развиване Гроздан Караджов по време на среща на работната група за съдействие сред България и Република Северна Македония в региона на превоза и инфраструктурата, съобщи БГНЕС.

По думите на министъра работната група може да е мотор в възстановяване на дипломатическите връзки сред двете страни.

„ Натоварени сме с огромни упования. За първи път имаме явен политически консенсус, а икономическите загуби от неосъществените планове основават проблеми от двете страни на границата. Имаме опция да улесним хората, като улесним пътуванията, свържем бизнесите и отговорим съответно на провокациите пред енергийните системи. Това са и тематиките, които ще обсъждаме днес-транспорт и енергетика, както и новата стратегия по трансгранично съдействие, тази година ще имаме разполагаем 31 милиона евро. Можем да реализираме два пъти по-високи резултати. Имаме всичките предпоставки да потвърдим, че работната ни група е моторът, който ще употребява политическия подтик и ще задвижи двустранните ни връзки в вярната посока “, съобщи Караджов.

Той уточни, че се е разискала концепцията да се сътвори среща в Благоевград или Банско, която да е мотор в решаването на компликациите сред граничните общини сред двете страни, концепцията е препоръчана от македонската страна.

„ Много се веселя, че имаме опция да продължим работата дружно, както и да ви уведомя, че имаме прогрес. Първата е най-важната, че на следващия ден ще имаме удоволствието да пътуваме по линията Скопие-София със аероплан. Планираме да създадем пакети с които македонците да пътуват по-лесно и бързо и да употребяват нашите курорти “, сподели министърът на превоза Николай Събев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР