На 25 януари 2018 г. във варненската галерия ФотоСинтезис ще

...
На 25 януари 2018 г. във варненската галерия ФотоСинтезис ще
Коментари Харесай

Изложба с различни лица на доброто се открива във Варна

На 25 януари 2018 година във варненската изложба ФотоСинтезис ще бъде открита изложбата " Благотворителността през обектива ", проведена от Български дарителски конгрес и фондация " BCause ". Тя е образният резултат от конкурс на същата тематика, който въвлича професионални фотографи и фенове да търсят и демонстрират другите лица на положителното и смяната, която носят дарителските жестове. Това е единственият конкурс в България за документална снимка, който дава грантове на фотографи, с цел да снимат собствен обществен план.
Ще видите фоторазказите на:
• Александър Николов с документалния план " Последният подарък на индивида " - за донорството на органи, за хората и фамилиите, които подаряват, за тези, които чакат, за загубата, гибелта и живота.
• Красимира Василева с фотоесето "В света на избавените души " - роман за донорите и доброволците, чиито имена и лица остават анонимни. Но те дават от себе си - на заболели, на деца в институции, на нуждаещите се... Фокусът е и върху нуждата им да подаряват, която ги прави щастливи.
• Николай Дойчинов с фоторазказа " Очи в очи " - за директното другарство като противоотрова против предразсъдъците - истории за бежанците и за децата им, които намират в България схващане, топлота и поддръжка, макар общите отрицателни настроения.
Изложбата ще бъде открита в 19.00 ч. с полемика за смисъла и опциите на дарителството, в която присъединяване ще вземат:
• Красимира Величкова, шеф на Български дарителски форум;
• Александър Николов, създател на един от плановете - " Последният подарък на индивида ";
• Мария Чанкова, ръководител на Настоятелството на Обществен дарителски фонд за Варна;
• Надежда Павлова - куратор в галерията.
Изложбата ще може да видите до 25 февруари.

Проектът е умислен като пътуваща експозиция и след Варна ще гостува във Велико Търново.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР