На 25-ти май 2005-та година се проведе най-паметният финал в

...
На 25-ти май 2005-та година се проведе най-паметният финал в
Коментари Харесай

15 години от финала мечта в Шампионската лига

На 25-ти май 2005-та година се организира най-паметният край в историята на Шампионската лига.. На стадион „ Кемал Ататюрк “ в Истанбул в спор за трофея излязоха тимовете на Милан и Ливърпул.

„ Росонерите “ несъмнено бяха огромният любимец за купата. Тимът бе съумял да финишира на върха в група с Барселона, Селтик и Шахтьор Донецк, а в елиминациите се оправи с Манчестър Юнайтед, Интер и ПСВ Айндховен.

Ливърпул прескочи груповата фаза с помощта на късен гол на Стивън Джерард против Олимпиакос, а по-късно отстрани поредно Байер Леверкузен, Ювентус и Челси.

Двубоят в Истанбул стартира по превъзходен метод за Милан, откакто те стигнаха до гол още в първата минута, с помощта на капитана си Паоло Малдини. До края на първата част играчите на Карло Анчелоти безусловно газеха футболистите на мърсисайдци и поведоха с 3:0 след два гола на Ернан Креспо.

През второто полувреме обаче тимът на Рафаел Бенитес излезна видоизменен и бързо понижи до 3:2 след попадения на Джерард и Владимир Шмицер. В 60-тата минута Ливърпул получи правото да извърши дузпа. Шаби Алонсо стреля от бялата точка и макар че първичният му удар бе избавен от Дида, той бе прецизен за 3:3 при добавката.

До края на мача повече голове не паднаха и спечелилият бе избран посредством осъществяване на дузпи. Там Йежи Дудек бе огромният воин за Ливърпул, откакто отрази ударите на Сержиньо, Андреа Пирло и Андрий Шевченко и по този метод донесе на мърсисайдци 5-тата им купа на Европа.

Ключова роля за обрата на Ливърпул изигра и фантастичната им аудитория - факт, приет от вкички.

Бързият гол на изключителния Джерард в началотно на втората част и включването на почивката на Диди Хаман са другите два решителни фактора за огромния успех на Ливърпул в Истанбул.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР