На 25 септември в Централната избирателна комисия ще бъде изтеглен

...
На 25 септември в Централната избирателна комисия ще бъде изтеглен
Коментари Харесай

На 25 септември стават ясни номерата в бюлетините за местните избори


На 25 септември в Централната изборна комисия ще бъде изтеглен жребият за поредността на номерата, под които обособените партии и обединения ще вземат участие в локалните избори. Конкурсът за компютърната обработка на изборните резултати е извоюван от компания "Информационно обслужване ".

Избирателните описи към този момент са оповестени и всеки може да ревизира дали попада в тях. Освен на място, информация може да се направи също на страницата на ГРАО и на безвъзмезден телефон 0800 14726.

ЦИК е одобрила също техническите характерност на бюлетините, с които ще гласуваме.

За идните избори те ще са 4 типа - за общински съветници, където ще може да се означават преференции, бюлетина за кмет на регион, която ще се употребява в три града - София, Варна и Пловдив, третата бюлетина е за кмет на община и четвърта - за кмет на кметство в общини с над 350 души.

Предварителният брой на гласоподавателите е 6 227 901.

Окончателният - ще бъде оповестен директно преди вота.

ЦИК реши настоящите кметове, които още веднъж се включат в надпреварата за локална власт, да излязат в отпуск незабавно откакто се записват в Общинската изборна комисия.

Кандидатите за общински съветници, които сега са кметове, излизат в отпуск единствено за времето, в което ще вземат участие в предизборната акция.

Депутатите, евродепутатите, министрите и техните заместници, които взе участие в надпреварата за локална власт, не е наложително да излизат в отпуск, посочи Таня Цанева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР