На 25 септември ще се проведе поредното издание на Международния

...
На 25 септември ще се проведе поредното издание на Международния
Коментари Харесай

300 участници ще пробягат разстоянието от Русе до Гюргево в неделя

На 25 септември ще се организира следващото издание на Международния шосеен пробег „ Бягане на свободния дух Русе – Гюргево “ (Free Spirit Run Giurgiu - Ruse)

През 2022 година стартът на 15-километровото трасе ще бъде даден в центъра на град Гюргево, Румъния, а финалът ще бъде в Русе, България, като се чака най-бързият участник да пробяга дистанцията до Русе за 45 минути, оповестиха от Община Русе.

„ С организирането на пробега потвърждаваме естествената си съгласуваност и другарство с румънския народ “, сподели зам.-кметът Енчо Енчев.

„ Спортът е извънредно значим дипломат и макар че Дунавът ни разделя, ние се сплотяваме посредством тази самодейност “, сподели зам.-кметът на Гюргево Мариан Дамян.

„ От българска страна вземат участие най-хубавите бегачи, както и доста фенове. Съотношението сред българи и румънци е 50/50 “, разказа един от уредниците и ръководител на СЛАК „ Дунав “ Евгени Игнатов. Наградният фонд е 6000 евро, като са готови специфични награди за ветераните над 40- и над 50-годишна възраст.

Капацитетът на надпреварата е 300 участници, като досега са се записали бегачи от България, Румъния, Израел, Турция, Южна Африка, Италия и Обединеното кралство. Най-възрастният бегач е 75-годишен българин, който е взел участие във всички издания на пробега досега.

Всеки участник получава юбилеен орден, тениска, превоз от/до старт-финала. Най-добрите в генералното класиране и по възрастови групи получават и парични награди.

Минималната възраст е 18 година Всеки участник би трябвало да може легално да минава и обитава на територията на България и Румъния.

Състезанието се провежда от Спортен лекоатлетически клуб „ Дунав “ и Община Русе, и е включено в календара на Европейската федерация по лека атлетика.

На конференцията участва спортният шеф, ръководител на организационния комитет на надпреварата и почетен жител на Русе Анелия Нунева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР