На 25 октомври 2022 г. министърът на външните работи Николай

...
На 25 октомври 2022 г. министърът на външните работи Николай
Коментари Харесай

Министър Милков участва в конференция по повод 30-та годишнина от присъединяването на България към Съвета на Европа

На 25 октомври 2022 година министърът на външните работи Николай Милков взе присъединяване в отбелязването на 30-та годишнина от присъединението на Република България към Съвета на Европа.

Годишнината бе маркирана с конференцията под патронажа на президента на Република България господин Румен Радев и с почетното присъединяване на генералния секретар на Съвета на Европа госпожа Мария Пейчинович-Бурич.

В приветствието си към форума министър Милков посочи приноса на Съвета на Европа в поддръжка на напъните за възобновяване на демокрацията и връщане на Република България в свободния свят след 1989 година Подчерта, че българското общество се основава на полезностите на демокрацията, върховенството на правото и правата на индивида. Изтъкна, че тези полезности не трябва да се преглеждат като даденост и изискват поредни, ежедневни старания. Министър Милков открои смисъла на Съвета на Европа като стожер на тези полезности и означи поддръжката и приноса на Република България към реализирането на задачите на организацията.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР