На 25 ноември 2019 г., понеделник, по повод Международния ден

...
На 25 ноември 2019 г., понеделник, по повод Международния ден
Коментари Харесай

Диана Ковачева организира тематична приемна за жени, жертва на насилие

На 25 ноември 2019 година, понеделник, във връзка Международния ден на Организация на обединените нации за битка с насилието над дами и девойки, омбудсманът Диана Ковачева провежда от 10 часа тематична приемна в институцията за жители и представители на неправителствени организации.

Освен специалистите от институцията, в самодейността ще се включат психолози и адвокати от фондация П.У.Л.С., с подготвеност да изслушат и оказват помощ на дами, жертви на физически, душевен и устен тормоз. Идеята на събитието е да увеличи публичната непоносимост против похищенията над личността и достолепието на дамите, девойките и децата, обект на принуждение, в това число и да се даде повече публичност на казуса, който неведнъж остава прикрит.

В 16.30 часа фасадата на институцията на омбудсмана - ул. „ Георг Вашингтон “ № 22, ще бъде осветена в оранжево в поддръжка на акцията „ Зонта споделя НЕ”, която се организира всяка година на 25 ноември като част от акцията на Организация на обединените нации Orange the world за елиминиране на насилието над дами и девойки. Омбудсманът Диана Ковачева и чиновници на институцията ще излязат пред постройката и ще смъкват черни лепенки от устите си, като по този метод изразят съпричастност и дадат алегоричен знак, че за насилието не би трябвало да се мълчи.

Съдят италианец, нарушил заповед за отбрана от домашно принуждение

Международният ден за елиминиране на насилието против дамите – 25 декември, е разгласен с Резолюция на Общото заседание на Организация на обединените нации на 17 декември 1999 година, само че активистки от разнообразни организации го означават още от 1981 година Тази дата води началото си от жестокото ликвидиране през 1961 година на трите сестри Мирабал - политически активистки в Доминиканската република, убити по заповед на диктатора Рафаел Трухильо (1930-1961), оповестяват от пресцентъра на Омбудсмана на Р България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР