На 25 май 2020 г. стартира ежегодният конкурс за Наградата

...
На 25 май 2020 г. стартира ежегодният конкурс за Наградата
Коментари Харесай

Започва конкурсът за отличията в инициативата на президента Награда „Джон Атанасов“ – 2020 година

На 25 май 2020 година започва годишният конкурс за Наградата „ Джон Атанасов “ на Президента на Република България, носещ името на световноизвестния откривател от български генезис Джон Атанасов – основател на първия електронен дигитален компютър с регенеративна памет.

От 2003 година – началото на самодейността, Наградата „ Джон Атанасов “ се връчва на млади български учени и откриватели в региона на компютърните науки за техните изключителни достижения в международен мащаб.

Сред лауреатите на президентската премия са ръководители на изследователските центрове на водещите в региона на компютърните науки научно-изследователски институти и мултинационални компании в света.

Участниците в състезанието за премията през 2020 година ще се съревновават за оценки в следните категории:

1. Награда „ Джон Атанасов “ на Президента на Република България;

2. Две Грамоти „ Джон Атанасов – Ученици и техните преподаватели “ – за триумфи, реализирани през годината от екип ученик-преподавател в интернационалните олимпиади по информатика, и за триумфи, реализирани през годината от екип ученик-преподавател в интернационалните олимпиади по осведомителни технологии;

3. Грамота „ Джон Атанасов – за план с огромен публичен принос “;

4. Грамота „ Джон Атанасов – за дебютен пробив в региона на компютърните технологии “;

5. Грамота „ Джон Атанасов – подстрекател и основател на таланти”.

Носителите на Наградата и Грамотите „ Джон Атанасов “ се дефинират от жури, формирано от водещи в региона на компютърните науки учени и специалисти.

Крайният период за кандидатстване за оценките в обособените категории на Наградата „ Джон Атанасов “ е 14 септември 2020 година .

Правилата за всяка от категориите и нужните документи за присъединяване в състезанието са оповестени на формалния уеб страница на президентската институция.

Допълнителна информация може да получите на тел. 02/9239207 и 02/9239393, и на е-mail: [email protected].
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР