На 25 май 2019 г. Общият регламент относно защитата на

...
На 25 май 2019 г. Общият регламент относно защитата на
Коментари Харесай

Общ европейски регламент за защитата на данните: една година по-късно


На 25 май 2019 година Общият правилник по отношение на отбраната на данните ще празнува първата си година на използване, оповестиха от пресофиса на Европейска комисия.

Андрус Ансип, заместник-председател на Комисията, отговарящ за цифровия обединен пазар, и Вера Йоурова, комисар по въпросите на правораздаването, потребителите и равнопоставеността сред половете, направиха следното изказване:

„ На 25 май означаваме годишнината на новите европейски правила за отбрана на данните — Общият правилник по отношение на отбраната на данните, добил необятна популярност и като ОРЗД. Тези основополагащи правила освен приготвиха Европа за цифровата епоха, само че също по този начин станаха ориентир в международен мащаб.

Основната цел на разпоредбите бе да се дават благоприятни условия за деяние на хората и да им се помогне да придобият по-голям надзор върху персоналните си данни. Това към този момент става факт, като хората стартират да упражняват своите нови права и над две трети от европейците са чували за регламента.

Освен това, предприятията към този момент се възползват от използването единствено на един набор от правила в целия Съюз. Те вкараха ред в метода, по който ръководят данните, което докара до по-голяма сигурност на данните и учредени на доверие връзки с техните клиенти.”
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР