На 25 март фондация „Искам бебе” ще отбележи 12 години

...
На 25 март фондация „Искам бебе” ще отбележи 12 години
Коментари Харесай

12 години от създаването на Фондация Искам бебе

На 25 март фондация „ Искам бебе” ще означи 12 години от своето основаване.
Празникът ще е съпроводен с благотворителна самодейност и концерт на Детския хор на БНР. Приходите от новия албум с „ Люлчини песни” ще бъдат дарявани в поддръжка на идеята на „ Искам бебе “ – „ За повече деца на България “. Дискът ще бъде и първият музикален подарък, който новородените бебета , заченати ин витро, ще получат при изписване от родилните отделения в страната, съобщи БГНЕС.
На тържествена гала точно на Благовещение Фондация „ Искам бебе “ ще връчи годишните си награди „ Ангели на благодарността “, като тази година измежду номинираните са общественици, спомогнали за основаването на Държавния фонд ин витро (Център за асистирана репродукция). През актуалната година се навършват 10 години от сполучливата работа на Фонда.
Д-р Антония Първанова – първият български политик, подал ръка на идеята на „ Искам бебе “ през 2007 година и доктор Милен Врабевски – първият и максимален спомоществувател на фондацията в продължение на 12 години, ще получат наградата „ Ангел на благодарността “.
За значителен принос към идеята с „ Ангел на благодарността “ ще бъдат наградени огромните поддръжници и донори на „ Искам бебе “: доцент Борислав Великов, Цецка и Гроздан Караджови, Марин Радевски. За дългогодишното си другарство с фондацията награди ще получат Султанка Петрова, Читалище „ Просвета “ и Духов оркестър „ Костадин Манов ", Милчо Соколов и Кирил Веселинов от БГ Дуетът, Мария Джуркова от гр. Пещера.
Статуетката „ Ангел на благодарността “ ще бъде връчена и на водещите Милена Златкова, Тодор Милиев и Кирил Петров от предаването „ Тройка призори “ по радио Витоша, по тази причина че към този момент 10 години, реализирайки акцията „ Повече българчета за България “, вървят дружно с нас в поддръжка на фамилиите, жадуващи за своя рожба.
На 25 март ще бъде даден и старт на нова благотворителна акция под мотото „ Отпечатъци на доброто”.
Инициативата, с която от отпечатъците на дланите на разнообразни персони, се основават картини, е подарък за „ Искам бебе “ от нейния основател – актрисата Марина Александрова. Оттук нататък тези картини ще се продават благотворително на всички събития на „ Искам бебе “, а събраните средства ще бъдат предоставени в поддръжка на двойки с репродуктивни проблеми. Кръстник на акцията ще бъде телевизионната водеща Константина Живова. Тя като бъдеща майка, имаме вяра, че носейки нов живот в себе си, ще ориса с шанс още доста копнеещи за своя рожба фамилии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР