На 25 март 2019 г. от 14.00 часа София Тех

...
На 25 март 2019 г. от 14.00 часа София Тех
Коментари Харесай

София Тех Парк организира конференция Investum Supersonic в подкрепа на новатори и стартъпи

На 25 март 2019 година от 14.00 часа София Тех Парк провежда конференция „ Investum Supersonic “, отдадена на развиването на новаторската екосистема в България. Събитието ще се състои в иновационния конгрес „ Джон Атанасов “ на научно-технологичния парк.

Целта на събитието е да даде опция за среща и взаимоотношение сред водещи вложители, бизнесмени и хора с реформаторски хрумвания и мислене, като по този метод сложи основата на платформа за изява, подкрепяне и поощряване на предприемчиви българи с новаторски планове за артикули или услуги.

В първия панел на конференцията ще се организира начална среща на Клуба на анонимните иноватори (AI Club). Целта на организацията е изобретатели и новатори от цялата страна да получат видимост и поддръжка, с цел да преминат със своите хрумвания на последващо равнище на развиване и да ги трансфорат в сполучливо бизнес начинание. По време на събитието, благодарение на ментори и специалисти, започващите бизнеси ще имат опция да получат съвещания по въпроси, свързани с развиването на фирмите им, създаване на плановете им, както и препоръки по какъв начин сполучливо те да бъдат комерсиализирани. В консултациите ще се включат специалисти от София Тех Парк и водещи експерти от новаторската екосистема, както и интернационалните специалисти и съществени лектори на конференцията- Rob Newell, Laurent Sinaï Sinelnikoff, Victor Schiller и Georgi Gunchev, от които участниците във форума ще научат по какъв начин да преодоляват бариерите за финансиране и мащабиране в световен аспект. Партньорите на събитието от „ Gargarage “ ще показват демо ден на преакселераторската си стратегия.

Вторият панел от конференцията ще стартира от 17.15 часа и в него ще вземат участие вицепремиерът Томислав Дончев и кметът на София Йорданка Фандъкова. Поканен е и министърът на стопанската система Емил Караниколов.

Председателят на Надзорния съвет на София Тех Парк Петър Статев ще показа задачите и дилемите на София Тех Парк в поддръжка на нововъведенията и взаимоотношението сред науката и бизнеса. По време на събитието ще бъде обявена и новаторската стратегия на София Тех Парк, която ще дава необятен набор от услуги и благоприятни условия за изобретатели, новатори и бизнесмени, в това число менторство, образования, работилници и опция те да презентират своите хрумвания, концепции и провокации пред висококвалифицирани специалисти.

От 18.00 часа водещи вложители от страната ще създадат обзор на настоящия капиталов климат в България, както и разбор на започващите бизнес планове, които се търсят за подкрепяне и развиване от локалните бизнеси.

Основните презентации на интернационалните лектори Rob Newell, Laurent Sinaï Sinelnikoff, Victor Schiller и Georgi Gunchev ще стартират в 19.15 часа.

Основни сътрудници на събитието са: Българската стартъп асоциация - BESCO, Българската асоциация за дялово и рисково вложение (BVCA), Source и Able Activator. Съорганизатор на конференцията е и Impact Enterprise.

Конференцията се организира със спомоществователството на Hyundai, Forton, Sciant, Райфайзен банк и с медийната поддръжка на в. „ 24 часа “, Economic.bg, Bloomberg TV, Investor.bg, Дарик радио, Profit.bg, Novini.bg, Neftelimov.com, Media Bricks.

Повече за събитието, лекторите и опциите за регистрация - https://www.supersonic.bg
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР