На 25-и ноември започна Европейска гражданска инициатива Да спасим пчелите

...
На 25-и ноември започна Европейска гражданска инициатива Да спасим пчелите
Коментари Харесай

Откриха общоевропейска подписка за опазване на пчелите и природата

На 25-и ноември стартира Европейска гражданска самодейност " Да спасим пчелите и земеделците. Щадящо пчелите селско стопанство за здравословна околна среда. "
Отравянето на пчелите през последните години се трансформира във значима тематика и за цяла Европа, и за българските пчелари. Гражданската самодейност за спасяването на пчелите упорства Европейска комисия да предложи законодателни промени, с които да се отстрани потреблението на синтетични пестициди.
Сред настояванията им е Европейската комисия да внесе законодателни оферти за възбрана на потреблението на синтетичните пестициди до 2035 година А в началото - намаляването им в земеделието на Европейски Съюз с 80 на 100 до 2030 година
Организаторите на гражданската самодейност би трябвало да съберат най-малко 1 милион подписа за една година от най-малко 7 държави-членки като България би трябвало да събере най-малко 15 хиляди подписа.
Друго тяхно искане е да се възстановят местообитанията в земеделските региони за възобновяване на биологичното многообразие. Също по този начин те упорстват земеделските стопани да бъдат подкрепени в прехода към агроекология, биоземеделие и устойчиви аграрни стопанства.

Присъединете се посредством Вашия автограф на интернет уеб страницата: www.daspasimpchelite.eu
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР