На 25 и 26 октомври едни от най-известните имена в

...
На 25 и 26 октомври едни от най-известните имена в
Коментари Харесай

Александър Калчев: Българинът с най-високата позиция в рекламния бизнес в света

На 25 и 26 октомври едни от най-известните имена в рекламния бизнес от международен мащаб ще изнесат обществени лекции в България. Сред тях ще е и Александър Калчев - криейтив шеф на DDB Paris. Той е българинът на най-високата позиция в рекламния бизнес на световно равнище. Минал е през всички стъпала в йерархията на международна организация.

Екип на bTV се срещна с него в Париж.
Снимка: btvnovinite.bg
Преди да стигне до директорския кабинет тук, в Париж, Александър минава през класическата гимназия в София, учи философия в Шотландия, а след това - дизайн в Германия. Признава, че постоянно е мислел, че ще бъде учител по литература в университет. Увлича се по британската литература и френската литература.
Иван Димов към младите бизнесмени: Не се опасявайте, в случай че имате концепция – пари ще дойдат Да си водач е персонален образец, да искаш от другите това, което ти даваш, и да даваш доста повече от това, сподели предприемачът
„ Аз съм малко или доста хартиен плъх. И ми е било безпределно забавно да схвана неща, които ми наподобяват явни и лесни в всекидневието. Ако ги погледнем малко по-различно, в действителност нищо не е толкоз очевидно”, споделя той.

За него фактът, че няма типичен профил, поради метода, по който подхожда по отношение на концепциите и клиентите си, го прави забавен на правещите реклама.
Снимка: btvnovinite.bg
Агенцията работи с водачи в региона на медиите, автомобилостроенето, парфюмерията, видеоигрите. И… малко извънредно, само че и на човешките права. „ Амнести интернешънъл” е измежду клиентите. За Александър е значимо да стимулирам младото потомство, което, по думите му, е безпределно ангажирано, само че ангажирано в обществените мрежи и незадоволително в същинския живот.

В специалността си Александър вижда коренни разлики сред Съединени американски щати и Европа. Според него е основно рекламата да наподобява по допустимо най-американския метод и ще се приказва за това, че избран артикул е с американско качество.

Според шефа европейците не имат вяра на патетични послания. На Стария континент има потребност от повече комизъм, като е значимо да се акцентира на това какво даден артикул „ ще направи за мен – човека”.
Васил Терзиев от „ Телерик ” в „ Долината на триумфа ”: Не е значимо единствено да успееш, а по какъв начин ще успееш Компаниите, чиито създателите са по-съпричастни към концепцията, са по устойчиви, отбелязва предприемачът
„ Мисля, че най-важното за Европа е, че колкото повече пътуваме в нея и я опознаваме, толкоз повече се усещаме на всички места у дома. Това е моето обръщение. Обикновено нещата, от които се опасяваме, които ни карат да издигаме стени и бариери, са нещата, които не познаваме. Въпреки че има безпределно доста положителни неща в обществените мрежи, те сътвориха този резултат - заради логаритмите и филтрите им - хората, които следиш и с които общуваш, нормално са единствено хората единствено с твоето мнение”, изяснява Александър.
Снимка: btvnovinite.bg
Това за него значи, че нямаме контакт с другия, за разлика от времената на обичайните медии. Според него все по-трудно хората намират място за разговор и постоянно отхвърлят мнението на останалите.

За последните 5 години екипът на Александър е спечелил над 40 награди „ Златен лъв” – еквивалента на „ Оскар” за рекламния бизнес. Според него обаче най-ценни са английските награди, тъй като във Англия рекламата е на светлинни години пред останалите, счита той и твърди, че там е най-трудно да ги убедиш, че твоята реклама е по-добра от тяхната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР