На 25 април в сградата на НЛРС-СЛРБ в столицата се

...
На 25 април в сградата на НЛРС-СЛРБ в столицата се
Коментари Харесай

Пресконференция на ръководството на НЛРС-СЛРБ

На 25 април в постройката на НЛРС-СЛРБ в столицата се състоя конференция на тематика “Европейските провокации пред лова и ловната общественост в България. Информиран избор за Европейски парламент 16 май 2019 г.”

Ръководството на НЛРС-СЛРБ осведоми публицистите за самодейността на Националната организация за срещи с претендент -депутати за Европейски парламент в идните избори през май тази година. Целта е с тях да бъдат разисквани значими въпроси, подбудени от нуждата българските ловци и рибари да съблюдават приспособени в нашето законодателство Европейски регламенти, наставления и съглашения. На бъдещите евродепутати, с които няма опция за директен контакт, ще им бъдат изпратени въпроси за писмени отговори, които ще се разгласяват в съюзните медии.

Тази акция се организира в европейски мащаб, защото самодейността е на Федерацията на ловните асоциации на страните-членки на Европейски Съюз (FACE) и всички нейни членове ще беседват със своите претенденти за евродепутати.

Председателят на НЛРС-СЛРБ Васил Василев в детайли обясни на публицистите кой са значимите за ловната общественост проблеми, които би трябвало да бъдат отстоявани в Екологичен потенциал. По отношение на европейската Директива за местообитанията е належащо Европейска комисия да създаде обективна процедура за оценка и изменение на статута на типовете, нуждаещи се от специфична отбрана, която да даде опция същият да бъде променен незабавно щом съответният тип доближи стремежи природозащитен статус изключително когато се касае за типове, които в избрани райони могат да застрашат други диви и домашни животни, като по този метод смущават естествения баланс в екосистемите. Кандидатите за евродепутати ще бъдат запитани дали ще може да се разчита на тяхната поддръжка и лоби в Европейският парламент и пред Европейската комисия за финансиране на действия и стратегии за изследване на ролята, мониторинг на популациите и контролиране на числеността на някои типове хищници, които имат основна роля за понижаване на биоразнообразието в земеделските региони и в тревните съобщества.

Тяхната поддръжка ще се търси и за унищожаване на противоречиви текстове в европейската Директива за птиците, които дават опция за манипулиране и друга интерпретация от другите заинтригувани страни, както и за налагане на голословни ограничавания върху обичайни действия, каквато е лова на водоплаващи в България през месец февруари.

Бъдещите евродепутати ще би трябвало да оказват помощ да се създаде по-устойчива Обща селскостопанска политика на Европейски Съюз за интервала 2020-2027 година, която да подсигурява опазването на околната среда, флората и фауната и в частност на дребния дивеч в земеделските земи.

Основен въпрос, който ще бъде заложен на родните политици е можем ли да разчитаме на тяхната поддръжка за гарантиране, че ловуването както в България, по този начин и по света няма да предстои на забрани и ограничавания, които подкопават тактиките за дейно ръководство на естествените запаси в редица страни, както и за това, ръководството на ловуването и дивата природа да остане само в компетентността на съответната страна членка.

От бъдещите евродепутати ще се чака и поддръжка за възобновяване на вътрешната група „ Биоразнообразие, Лов и Селски региони “ в Европейският парламент през парламентарния мандат 2019 – 2024 година, в която вземат участие членове на Екологичен потенциал от разнообразни политически групи и страни с общ интерес в избрани тематики, в която се събират, с цел да обменят гледни точки и да получават информация по въпросите, свързани с биоразнообразието, лова и селските региони.

По случай настъпването на най-големия християнски празник Великден на присъствалите публицисти НЛРС-СЛРБ подари яйца, козунак и фазан за великденската софра.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР