На 25-26 април правоприлагащи органи от държави членки на ЕС,

...
На 25-26 април правоприлагащи органи от държави членки на ЕС,
Коментари Харесай

МВР: Спецчасти спряха пропаганда на Ислямска държава

На 25-26 април правоприлагащи органи от страни членки на Европейски Съюз, Канада и Съединени американски щати започнаха взаимни дейности против " пропагандна машина " на Ислямска страна за преустановяване на активността ѝ, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Оперативните дейности са координирани от Специализираното звено на Европейски Съюз за следене на нелегално наличие в интернет с оглед противопоставяне на тероризма, екстремизма и незаконната миграция (EU IRU) към Европейския център за битка с тероризма (ECTC), ситуиран в централа на Европол.

Под управлението на федералната прокуратура на Белгия и с поддръжката на Евроджъст, способени органи от Белгия, България, Франция, Холандия, Румъния, Англия, Канада и Съединени американски щати участваха в координираните старания за световно противопоставяне на разпространяването на терористични материали за неустановен интервал от време.

Разследването стартира в края на 2015 година, когато профилираното звено осведоми всички страни членки на Европейски Съюз за възникването на новинарската организация " Amaq " и за техническата резистентност на терористичната онлайн инфраструктура.

През 2016 година, с помощта на предоставените данни от страна на страни членки на Европейски Съюз и трети страни, са подхванати дейности по събаряне на мобилно приложение на " Amaq " и съответната инфраструктура. Вследствие на това лицата, стоящи зад организацията, стартират да построяват нова и по-защитена онлайн мрежа за да затруднят правоприлагащите органи.

През юни 2017 година са осъществени нови дейности, ръководени от испанските управляващи от Guardia Civil и с поддръжката на EU IRU и Съединени американски щати, ориентирани към част от онлайн инфраструктурата на новинарската организация. Благодарение на конфискувани сървъри и следващ разбор са открити радикализирани лица в над 100 страни.

В резултат на изключителното съдействие сред Отдел " Киберпрестъпност " към Групово дело " Борба с проведената престъпност " и сътрудниците им от EU IRU, федералната прокуратура на Белгия, Евроджъст, Франция, Холандия, Румъния, Англия, Канада и Съединени американски щати, на българска територия е спрян достъпът до четири сървъра, употребявани за разпространяване на информация от новинарската организация на Ислямска страна " Amaq ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР