На 25.09.2018 г. около 22.50 ч. в района на Грохотно

...
На 25.09.2018 г. около 22.50 ч. в района на Грохотно
Коментари Харесай

Истински екшън с пловдивски коли близо до границата, последваха арести!

На 25.09.2018 година към 22.50 ч. в региона на Грохотно са засечени три външни за региона автомобила. Организирана е инспекция на същите в региона на контролно-пропусквателен пункт " Забрал “. При извършените полицейски дейности е открито, че пилотна кола лек автомобил " Фиат Идея “ с пловдивска регистрация, ръководен от Г.И. на 32 години от с.Куртово Конаре, прочут на органите на реда, съпровожда другите два автомобила.

Единият от тях е  " Мицубиши L 200 “ с пловдивска регистрация, ръководен от П.Л. на 24 години от Кричим, също прочут на органите на реда. При опит да бъде спрян за инспекция, той не се подчинява на полицейско предписание, удря на два пъти автомобила на чиновник от престъпна полиция и го поврежда и бяга от мястото на инспекцията. В региона на Настанския рибарник изоставя автомобила си, заобикаля и се укрива. Видян и разпознат от чиновници на КП при районно управление (на МВР) Девин. В автомобила 24-годишният П.Д. е превозвал 35 мастербокса цигари " Мурати ", всичките без акцизен бандерол. Същия е избягал и вследствие на извършени издирвателни мероприятия по-късно е открит и арестуван. 

Другият автомобил - " Опел Монтерей “ със силистренска регистрация,  ръководен от Г.Д. на 47 години  от Кричим е избягал от мястото на инспекцията. Укрива останалата част от цигарите и при опит да напусне територията на Смолянска област, към 06:00 часа на 26.09.2018г. е арестуван от чиновници на РУ-Чепеларе в региона на Пампорово. При извършените оперативно издирвателни мероприятия и процесуално-следствени дейности са открити укритите от 47-годишния мъж цигари - 20 мастербокса цигари марка " Мурати “ /1 000 стека,10 000 кутии, 200 000 къса/, без акцизен бандерол. Цигарите са били укрити от причинителя в гориста околност в землище на с.Беден.

Общото количество на конфискуваните при акцията цигари без акцизен бандерол е 55 мастербокса, 2 750 стека, 27 500 кутии, 550 000 къса на приблизителна стойност към 192 500 лева Извършителите са комуникирали между тях по радиостанции. Лицата са арестувани за период до 24 часа.

От самото начало в оперативно-издирвателните и процесуално-следствените дейности са взели присъединяване чиновници на  РДГП-Смолян, с оглед установяването на следи от прекосяване на държавната граница и чиновници на  РДПБЗН-Смолян за осветление на местопроизшествието.

Работата по изясняване на цялостната незаконна активност на лицата продължава. По първични данни се касае за контрабандно импортирани цигари през " зелена граница “ от Гърция в България, в региона на с. Буйново, обл. Смолян.

Днес, 26 септември 2018 година, с разпореждане на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Смолян е повдигнато обвиняване на Г.И. и на П.Л. за контрабанда на акцизни артикули без бандерол, в огромни размери – престъпление  по чл.242, ал.1,  " Д “ и б. " Е “ от  Наказателен кодекс като  следва покачване на същото обвиняване и по отношение на Г.Д.

Предстои през днешния ден тримата да бъдат арестувани за период от 72 часа, като Окръжна прокуратура-Смолян ще внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на тях.  

Подробности по случая бяха изнесени на брифинг през днешния ден в Окръжна прокуратура-Смолян, в който участваха Иван Даскалов, апелативен прокурор на Пловдив, Тодор Деянов, областен прокурор на Смолян и старши комисар Николай Димов, шеф на ОД на МВР-Смолян.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР