На 25.04.2023г., от 12:30ч. на територията на Природо-математическа гимназия Академик

...
На 25.04.2023г., от 12:30ч. на територията на Природо-математическа гимназия Академик
Коментари Харесай

Във врачанската математическа гимназия се проведе демонстративно учение за реагиране при земетресение и пожар

На 25.04.2023г., от 12:30ч. на територията на Природо-математическа гимназия „ Академик Иван Ценов ” – гр. Враца се организира демонстративно обучение с присъединяване на юношески непринуден отряд към непринудено формирование на община Белово и Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” - Враца.

Целта на учението за отбрана при бедствия е да се образуват в учениците до 18-годишна възраст съзнание и гражданска интензивност за осмисляне на доброволчеството, като идея и включване в обезпечаването на отбраната на популацията в битката с пожари, бедствия и изключителни обстановки.

Участници в занятието бяха чиновници от бранш Държавна фирма при ГДПБЗН-МВР, чиновници от РДПБЗН И РСПБЗН-Враца, младежко непринудено формирование към Община Белово, както и възпитаници и учители от ППМГ " Акад. Иван Ценов ".

Учениците от гимназията бяха осведомени с дейностите, които се подхващат по време на земетресение и при зародил пожар в здания.

Благодарим на всички участници за проявеният интерес, показаните познания, умения, дисциплинираност и отговорност, написаха уредниците от РД БПЗН в обществената мрежа Фб.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР