На 25.03.2022 г. МВР съобщи, че е образувана проверка по

...
На 25.03.2022 г. МВР съобщи, че е образувана проверка по
Коментари Харесай

БОЕЦ: Жената на Гешев надарена с имоти за над половин милион лева

На 25.03.2022 година Министерство на вътрешните работи заяви, че е формирана инспекция по сигнал на БОЕЦ за имотна машинация с присъединяване на Детелина Филипова Ханчева — дамата на основния прокурор Иван Гешев!

През 2005 година Иван Чернев (тогава на 81 г.) подарява на Детелина Филипова Ханчева 2/3 идеални елементи от 4 ниви, общо 10584 кв.м. Т.е Ханчева е талантлива безплатно с 7056 кв.м: При междинна цена за землището на с. Волуяк - София от 40 евро/кв.м — това са 282 240 евро. Само от това подаяние Ханчева е придобила парцели на стойност над половин милион лв..

БОЕЦ не сме открили никакви роднински, фамилни или други връзки на Ханчева с донора — възрастен човен на 81 години. За изповядването на това подаяние, включващо 4 парцела, е належащо да се изготвят редица документи от разнообразни институции за всеки един от парцелите. Предполагаме, че някой е съдействал на Чернев или е изготвил и извадил от негово име всички тези документи, с цел да може да се осъществя дарението към дамата на Гешев, включващо недвижими парцели за над половин милион лв.. Дарението е завършено и нотариалният акт е публикуван от някогашния нотариус Борис Янков, който е арестуван на идната година и правата му на нотариус са отнети точно поради имотни закононарушения.

Според нас това има всички характерности на имотна машинация. Хиляди български жители са жертви на сходни измами. Има данни и за прокурорски чадър над Борис Янков, както и за други съмнителни имотни покупко-продажби на Ханчева. Включително и по следствията на Фрогнюз / Frognews.bg и BIRD.BG.

След сигнал на БОЕЦ, прокуратурата призна за дългогодишни другарски връзки на Иван Гешев с Марио Кръковски, съучастник на Ваклин — главен очевидец на прокуратурата по делото “Иванчева – Петрова “. Кръковски има обща компания с Ханчева и тя купува от него апартамент на мощно занижена цена, като градежа на постройката, в която се намира жилището, е финансиран от компания на Ваклин.

Очакваме резултати от инспекцията на Министерство на вътрешните работи. В случая прокуратурата не е способена и няма съображение да изисква преписката. Точно това се е случило при предходен опит на Министерство на вътрешните работи да проверява тази имотна машинация с присъединяване на Ханчева. Прокуратурата е изисквала неотложно да ѝ бъдат предоставени всички материали и е покрила и смачкала инспекцията, прикривайки дейностите на дамата на основния прокурор.

Разполагаме с съответни данни, че персонално Иван Гешев е прикривал закононарушения и лица, с които е обвързвана брачната половинка му.
Гешев би трябвало да бъде неотложно отхвърлен!
Очаквайте идващите дейности и разкрития на БОЕЦ и ни подкрепете в борбата за правдивост против мафията и корупцията!
Споделете, необходим е цивилен напън!

БОЕЦ, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР