На 24 юни зрителите на БНТ2 и БНТ Свят гледаха

...
На 24 юни зрителите на БНТ2 и БНТ Свят гледаха
Коментари Харесай

Oсмият сезон на „Надиграй ме”, най-красивото танцово събитие на годината

На 24 юни феновете на БНТ2 и Българска национална телевизия Свят гледаха в директно предаване спектакъла на финалистите в осмия сезон на танцовото шоу „ Надиграй ме ", което за първи път даде опция за изява с изключение на на реализатори на национални танци и на участници от клубове по спортни танци от цялата страна. Международният арбитър по спортни танци и член на журито Владимир Божилов акцентира, че осмият сезон на „ Надиграй ме " е най-красивото танцово събитие за тази година.

Професионалното жури и феновете дефинираха трите най-хубави фолклорни състава, взели участие в предаването тази година:
• Фолклорен танцов състав „ Тангра " с. Попинци с живописен началник Мария Терзийска;
• Детски танцов отбор към Национален образователен комплекс по просвета - Горна баня с хореографи Живко Желязков и Веска Кузукова
• Танцов състав „ Малинарка " - гр. Берковица, с хореограф Димитринка Богданова.
До финалния стадий на конкуренцията доближиха и трите най-хубави клуба по спортни танци, съгласно класацията на специалисти и аудитория:
• Клуб „ Брилянт " - София с треньор Константин Георгиев;
• Клуб по спортни танци „ ПроДанс " - София с треньори Николай Йорданов, Милена Георгиева и Петър Гарзилов;
• Клуб по спортни танци „ София Данс " с хореографи Иван Терзиев и Калоян Петков.

Последната танцова вечер на плана на БНТ2 „ Надиграй ме " сервира доста изненади както на феновете, по този начин и на самите участници. В третия кръг на надпреварата членовете на професионалното жури с изключение на, че сложиха танцова задача на кандидатите, само че и персонално влязоха в ролята на инструктори. В конкуренцията се включиха и ръководителите на съставите-финалисти, които опазиха класата на своите тимове и с доста артистизъм реагираха на музикалните провокации на група „ Арта ".

„ Когато във всеки един колектив има най-малко по един подобен началник, на който тимът му да стои на крайници, до момента в който го гледа, че танцува, по този начин енергично приема неговия плам и характер, остава в залата и продължава да се развива - значи фолклорът, и танцът като цяло, ще просъществуват и ще продължат да се развиват ", показа разчувствана от осъществяванията Антоанета Асенова.

Първа премия в категория спортни танци завоюваха възпитаниците от столичния клуб „ ПроДанс ". Първи измежду фолклорните танцьори станаха момчетата и девойките от групировка „ Тангра " - с. Попинци.

Близо 400 хиляди фенове са гледали танцовите дуели през този сезон на плана. Рекорден зрителски интерес означават последният спортен епизод, излъчен на 18 юни и финалът на телевизионното надиграване.

Тазгодишното издание на „ Надиграй ме " даде опция на майсторите на национални и спортни танци да изпитат благородната пристрастеност на конкуренцията, да овладеят нови умения и да опознаят разнообразни стилове, да показват партньорство и да се срещнат с нови креативен провокации.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР